Focar de COVID la un spitalul județean. Numărul cadrelor medicale infectate s-a dublat în ultimele 10 zile

Focar de COVID la un spitalul județean. Numărul cadrelor medicale infectate s-a dublat în ultimele 10 zile

Numărul angajaţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 s-a dublat în ultimele 10 zile şi a ajuns, astfel, la 135, mai mult de jumătate dintre cadrele medicale infectate fiind asistenţi, iar 20% sunt medici, relatează HotNews.ro.

Reprezentanţii unității medicale susțin că din cei 135 de salariaţi infectaţi, 71 sunt asistenţi medicali, iar 29 sunt medici, restul fiind infirmieri, brancardieri sau personal administrativ.

“Chiar dacă numărul angajaţilor noştri care s-au infectat a crescut semnificativ, ei sunt de pe secţii diferite ale spitalului, astfel că nu este afectată buna desfăşurare a actului medical”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Simina Roz.

În urmă cu zece zile, 62 de angajaţi ai celui mai mare spital din judeţ erau infectaţi cu noul coronavirus.

În judeţul Arad, rata de infectare este de 5,87 cazuri noi la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost confirmate 10.161 de infectări cu SARS-CoV-2, din care 123 în ultimele 24 de ore, iar 387 bolnavi de COVID-19 au decedat.

Comentarii

comentarii

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

România între digitalizare și educație

România între digitalizare și educație

Distribuie acest articol! Atunci când vorbim de digitalizare, vorbim despre un mediu controlat deoarce calculatoarele funcționează după anumite reguli! Un calculator nu va face niciodată mai mult decât îi ceri! Programele rulează un set de reguli bine stabilite ce nu pot fi încălcate în comparație cu legile organice care pot fi ignorate de cei ce […]