Fermierul Cosmin Cionca își vinde legumele prin supermarket-uri din nouă județe

Fermierul Cosmin Cionca își vinde legumele prin supermarket-uri din nouă județe

În timp ce accesul la rețeaua de supermarket-uri este aproape imposibil pentru agricultorul român, Cosmin Cionca, un tânăr fermier de 32 de ani din Timișoara, care exploatează 15 ha de legume, plus cinci cu cereale, este furnizor de produse agricole de patru ani pentru nouă județe din zona de vest, printr-un mare lanț de hypermarket-uri. În plus, el deține și mai multe magazine de ciocolată premium, în județele Arad, Timiș și Bihor.

Trebuie să fii profi în agricultură ca să reușești…!

Numai în 2020, în plină pandemie de COVID19, când piața a fost aproape blocată, el a reușit să vândă prin rețeaua de supermarket 270 de tone de pepene verde, 65 de tone de cartofi și 35 de tone de varză. A oferit și pepene galben, dar mai puțin, fiindcă este perisabil și se cer standarde greu de îndeplinit. De asemenea, Cionca a oferit conopidă și vinete, dar în cantități mai mici. Cum a reușit tânărul fermier această rară performanță pentru un agricultor român?

”M-am dus direct la platforma lor și le-am spus că vreau să le livrez 300 de tone de pepene verde și 100 de tone de cartofi, în prima fază, iar ei au fost de acord să încheiem contractul. Din păcate, la început am primit de două -trei ori retur la toată marfa, fiindcă nu m-am încadrat în standardul de livrare. În piața de gros, unde mi-am desfășurat până atunci activitatea, am vândut pe baza certificatului de producător. Nu erai curios ca sacul de cartofi să fie calibrat exact la 25 kg și 500 grame. Puneai cât voia clientul, iar prețul era decis de client, nu de tine”, a mărturisit Cosmin.

Tânărul nu a cedat, a luat treaba în serios și, pe lângă faptul că a reușit să îi convingă pe cei de la hypermarket că știe să respecte întocmai prevederile contractului și să își facă treaba bine,

 » sursa: ziuadevest.ro

Articole similare