FDA analizează reacțiile alergice raportate după injectarea vaccinului Pfizer COVID-19

FDA analizează reacțiile alergice raportate după injectarea vaccinului Pfizer COVID-19

Oficialii FDA verifică cel puțin cinci reacții alergice aparente care au apărut după ce oamenii au primit vaccinul Pfizer / BioNTech Covid-19 în SUA săptămâna trecută, a raportat Reuters.

Dr. Peter Marks, director al Centrului pentru Evaluare și Cercetare Biologică al Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente, a declarat reporterilor, vineri târziu, că reacțiile alergice au fost raportate în mai multe state, inclusiv în Alaska.

O substanță chimică numită polietilen glicol (PEG), găsită atât în ​​vaccinurile Pfizer, cât și în vaccinurile Moderna, ar putea fi „vinovatul” care cauzează reacțiile, a spus Marks.

Marks a spus că reacțiile alergice la PEG ar putea apărea mai des decât s-a înțeles anterior.

„Evident, vom monitoriza foarte atent ce se întâmplă. Lucrăm foarte strâns cu CDC la acestea și au avut loc întâlniri între CDC și FDA în fiecare zi, în fiecare săptămână, asigurându-ne că ținem o evidență foarte strânsă a ceea ce se întâmplă ”, a spus Hill.

Oficialii din domeniul sănătății din Marea Britanie au spus că persoanele cu antecedente de anafilaxie sau cu reacții alergice severe la un medicament sau alimente nu ar trebui să ia vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19.

sursa: nypost.com

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Adevăratul motiv din cauza căruia Mama și Tata sunt primele cuvinte ale bebelușului

Adevăratul motiv din cauza căruia Mama și Tata sunt primele cuvinte ale bebelușului

Atunci când micuțul reușește să rostească „mama”, „tata”, „papa”, „pipi” este pentru că sunt cuvinte formate din sunete similare. Astfel, cercetătorilor de la Univeristatea din Edinburgh, Scoția au descoperit faptul că devine mult mai simplu pentru micuți să-și exerseze abilitățile de comunicare cu astfel de cuvinte repetitive. „Aceasta este prima dovadă a faptului că sugarii […]

Moment istoric: Un mini-elicopter al NASA a zburat pe Marte (VIDEO)

Moment istoric: Un mini-elicopter al NASA a zburat pe Marte (VIDEO)

Mini-elicopterul Ingenuity al NASA a scris, luni, istorie, efectuând primul zbor al unui dispozitiv motorizat în atmosfera unei alte planete, Marte. Potrivit NASA, mini-elicopterul cu greutatea de 1,8 kilograme şi cu două rotoare a efectuat primul său zbor, timp de 40 de secunde, aşa cum era planificat. Zborul pe Marte reprezintă o adevărată provocare, deoarece aerul de pe […]