„Facebook și Twitter nu sunt platforme sociale, sunt partizani care urăsc libertatea de exprimare.” Twitter i-a închis contul lui Trump pe motiv de Biden

„Facebook și Twitter nu sunt platforme sociale, sunt partizani care urăsc libertatea de exprimare.” Twitter i-a închis contul lui Trump pe motiv de Biden

Giganții Big Tech, conduși de Facebook și Twitter, trec la represalii care nu mai au nicio legătura cu libertatea de exprimare.

Facebook, Twitter și alți giganți ai teologiei au petrecut ultimii ani încercând să convingă Congresul și poporul american că nu dețin atât de multă putere pe cât dețin și că nu merită să beneficieze în continuare de protecțiile legii comunicaților din Statele Unite, scrie  The Federalist într-o analiză, după ce Twitter a închis contul @TeamTrump, un cont oficial de campanie electorală al lui Trump.

Această mască a căzut  după ce Facebook și Twitter au cenzurat fără drept de apel un articol al New York Post care expune minciunile spuse direct din gura candidatului lor preferat, Joe Biden.

Oficial, giganții tehnologici conduși de Facebook și Twitter, au intervenit în alegeri – și au proclamat fără echivoc că sunt editori, nu platforme.

De prea mult timp, giganții tehnologiei s-au bucurat de protecții confortabile în baza Secțiunii 230 din Communications Decency Act, care conferă imunitate site-urilor web care găzduiesc conținut de la terți, tratându-le ca platforme mai degrabă decât ca editori. Nucleul Secțiunii 230 stipulează:Distincția dintre platforme și editori este importantă. De exemplu, un editor s-ar putea confrunta cu procese de defăimare dacă ar publica informații calomnioase. În schimb, o platformă, precum Facebook, nu poate fi dată în judecată pentru unii din utilizatorii săi terți care postează conținut defăimător, deși, aparent, nu monitorizează ce postează utilizatorii.

Cu toate acestea, Facebook și Twitter au făcut un pas uriaș către cenzura flagrant partizană – alegând ce ar trebui și ce nu ar trebui să fie vizibil pentru utilizatorii săi – demonstrând definitiv că nu sunt platforme neutre care merită imunitate juridică. Funcționează ca editori și gardieni a ce pot vedea utilizatorii sau nu.

Facebook și Twitter cenzurează știrile pe care nu le plac

Miercuri, ambii giganți tech, cu doar 20 de zile înainte de alegeri, au cenzurat un articol din New York Post care dezvăluie că Joe Biden, candidatul Democrat la Casa Albă, a mințit când a spus că nu știe despre interesele de afaceri ucrainene ale fiului său Hunter.

După ce a insistat în repetate rânduri că nu știa despre „afacerile din străinătate” ale fiului său, New York Post a obținut o serie de e-mailuri care demonstrează contrariul.

Giganții partizani din industria tehnologiei nu au putut lăsa această știre să fie publică, Facebook anunțând că va cenzura articolul, iar Twitter că îl va interzice pe site-ul lor, etichetând link-ul drept „potențial dăunător”.

Deși articolul ar putea „dăuna” șanselor electorale ale lui Biden, cu siguranță nu promovează violența, ura, nu conduce la acțiuni iminente periculoase, nu are conținut obscen, lasciv, violent, hărțuitor.

Singura problemă a celor de la Facebook și Twitter este că acest articol îl reflectă negativ pe candidatul „greșit”.

Sub masca protejării împotriva informațiilor false pentru a asigura alegeri libere și corecte,

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Articole similare

Arafat nu are voie să fie și secretar de stat și președinte al Fundației pentru SMURD

Arafat nu are voie să fie și secretar de stat și președinte al Fundației pentru SMURD

Președinte PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a înaintat, ieri, atât către Agenția Națională a Funcționarilor Publici, cât și către Ministerul Justiției, sesizări privind încălcări ale legii de către Raed Arafat. Liderul PMP Constanța îl acuză pe Arafat că, potrivit legii, mai exact articolul 24, alineatul 4, din OUG 26/2000, nu are voie sa ocupe și funcția […]

​EHF European League: Minaur Baia Mare, duel cu Nantes în semifinale / Final Four-ul va avea loc în România

​EHF European League: Minaur Baia Mare, duel cu Nantes în semifinale / Final Four-ul va avea loc în România

Echipa feminină de handbal Minaur Baia Mare va întâlni formaţia franceză Nantes Atlantique Handball în semifinalele competiţiei EHF European League, al cărei turneu final va avea loc în zilele de 8 şi 9 mai în Sala Polivalentă ”Lascăr Pană” din Baia Mare, informează Agerpres. În cealaltă semifinală se vor înfrunta Herning-Ikast Handbold (Danemarca) şi Siofok […]