Europarlamentar clujean: „Vom avea vaccinuri suficiente pentru a ne vaccina cu toții” / Ce spune despre vacanța de vară

Europarlamentar clujean: „Vom avea vaccinuri suficiente pentru a ne vaccina cu toții” / Ce spune despre vacanța de vară

Daniel Buda susține că vor fi suficiente vaccinuri anti-COVID pentru toți cetățenii Uniunii Europene.

Europarlamentarul liberal a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre strategia de vaccinare la nivelul Uniunii Europene, dar și despre care ar putea fi condițiile de călătorie în blocul european, în perioada următoare.

„Suntem obligați să fim optimiști în abordarea acestei probleme, dar avem și motive să fim optimiști. Uniunea Europeană a negociat foarte bine contractele pentru vaccinuri cu industria farmaceutică. E adevărat că au fost niște sincope, dar au fost generate de faptul că fabricile au oprit procesul de producție, pentru a crește capacitatea de livrare. Vom avea vaccinuri suficiente și necesare pentru a ne vaccina cu toții. Este important ca populația să înțeleagă că acest vaccin îți conferă o imunitate sporită”, a declarat la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Liderul PNL Cluj este de părere că, în cazul unei călătorii, testul de detectare a noului coronavirus ar trebui să fie obligatoriu. „Putem discuta despre aspectul moralității de a cere cuiva să se vaccineze, pentru că sunt și care nu cred în vaccin. Nu cred că vom avea de-a face cu această chestiune ce ține de un pașaport de vaccinare.

Ceea ce mi se pare absolut normal este ca cei care se deplasează dintr-o parte în alta să aibă testele COVID făcute. Nevoia de a avea un test făcut înainte să mergi undeva este absolut normal să fie așa, susțin un astfel de lucru”, a precizat europarlamentarul.

Daniel Buda spune că trebuie ca oamenii să fie conștienți, să se protejeze de acest virus, iar opțiunea de a se vaccina aparține fiecăruia în parte, dar el îi sfătuiește să se vaccineze.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

28.000 de doze de  Pfizer BioNTech ajung, luni, la Cluj

28.000 de doze de Pfizer BioNTech ajung, luni, la Cluj

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare (CNCAV) luni soseşte în România o nouă tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 214.110 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale […]

Dan Tănasă: Ion Proca, un prefect în slujba Ungariei

Dan Tănasă: Ion Proca, un prefect în slujba Ungariei

Instituțiile statului sunt căpușate de indivizi unși politic care acționează împotriva intereselor statului român și, evident, în favoarea unor interese străine.Prefectul județului Harghita, liberalul Ion Proca, refuză să acționeze legal pentru îndepărtarea inscripției în limba maghiară „Varoshaza” de pe fațada Primăriei Gheorgheni. Inscripția în cauză, specifică sistemului administrativ din Ungaria, este ilegală. Ea este ilegală […]