Epidemiologul Emilian Popovici: ”Dacă 80-90% din oameni ar purta mască, transmiterea s-ar reduce cu 90% și nu am mai avea probleme”

Epidemiologul Emilian Popovici: ”Dacă 80-90% din oameni ar purta mască, transmiterea s-ar reduce cu 90% și nu am mai avea probleme”

Transmiterea virusului SARS-CoV2 s-ar reduce cu 90% si nu am mai avea probleme in cazul in care 80% – 90% dintre oameni ar purta masca in toate situatiile in care se impune portul mastii, afirma Emilian Popovici, medic epidemiolog si vicepresedintele Societatii Romane de Epidemiologie.

Vicepresedintele Societatii Romane de Epidemiologie considera ca “este si o problema de responsabilitate a fiecaruia. Nu poate sa stea orice Guvern ar fi, orice administratie – locala, judeteana, regionala, nationala – nu poate sa stea tot timpul dupa tine sa iti spuna ce ai de facut. Fiecare dintre noi trebuie sa se adapteze la situatia in care ne aflam.”

De ce este atat de necesara purtarea mastii in aer liber? Epidemiologul Emilian Popovici avertizeaza, intr-un interviu acordat HotNews.ro, ca “pe o strada pietonala aglomerata, riscul de expunere este egal cu cel dintr-un spatiu inchis mediu aglomerat. Fiecare om trebuie sa stie aceste lucruri si sa se adapteze: nu invit acasa o gramada de oameni, chiar daca legea inca imi permite, nu voi face anumite chestiuni care ma expun. Daca procecezi in acest fel, nu spun ca excluzi riscul de infectie, dar il reduci semnificativ.”

“Daca fiecare ar face la fel sau marea majoritate – 80% – 90% – ar face la fel, cu siguranta ca rezultatul ar fi altul”, este concluzia epidemiologului.

Comentarii

comentarii

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Moment istoric: Un mini-elicopter al NASA a zburat pe Marte (VIDEO)

Moment istoric: Un mini-elicopter al NASA a zburat pe Marte (VIDEO)

Mini-elicopterul Ingenuity al NASA a scris, luni, istorie, efectuând primul zbor al unui dispozitiv motorizat în atmosfera unei alte planete, Marte. Potrivit NASA, mini-elicopterul cu greutatea de 1,8 kilograme şi cu două rotoare a efectuat primul său zbor, timp de 40 de secunde, aşa cum era planificat. Zborul pe Marte reprezintă o adevărată provocare, deoarece aerul de pe […]

De ce zborul lui Ingenuity pe Marte este un moment istoric

De ce zborul lui Ingenuity pe Marte este un moment istoric

Doar trei metri au fost suficienți pentru ca un mic elicopter să facă istorie. Ingenuity a zburat 40 de secunde, dar a fost suficient pentru a fi stabilită o premieră: o mică aeronavă motorizată se ridică de la sol pe o altă planetă. Dincolo de semnificația istorică, zborul acestui aparat de 1,8 kg poate schimba […]