Drone anti-secetă: Soluție inedită, găsită de Emiratele Arabe pentru a aduce ploaia

Drone anti-secetă: Soluție inedită, găsită de Emiratele Arabe pentru a aduce ploaia

Emiratele Arabe Unite se pregătesc să testeze o tehnologie extrem de avansată şi neobişnuită: „declanşarea” ploilor cu drone. Alya Al-Mazroui, directorul programului de cercetare privind intensificarea ploii în EAU, a spus că drone anume concepute vor zbura până în nori, unde vor declanşa şocuri electrice pentru a produce ploaie.

Dacă tehnologia va funcționa, ar putea ajuta la refacerea resurselor de apă din Emirate. Totodată, va începe o nouă eră a controlului uman asupra fenomenelor meteorologice. EAU folosesc deja însămânţarea norilor, o tehnologie care induce condensarea şi creează nori, dar noul proiect ar permite un control şi asupra circuitului apei în natură.

În contextul în care mai mulţi specialişti s-au arătat îngrijoraţi de repercusiunile geopolitice ale programului de manipulare a vremii, oficialii arabi au spus că noua tehnologie are o singură întrebuinţare: de a ajuta la aprovizionarea cu apă a oraşelor mari din deşert care sunt în pericol de a rămâne fără apa produsă în mod natural.

 » sursa: ebihoreanul.ro

Articole similare

COVID-19: Aproape 80% dintre persoanele infectate nu știu că poartă virusul

COVID-19: Aproape 80% dintre persoanele infectate nu știu că poartă virusul

Oamenii de știință sugerează că undeva între 25% și până la 80% dintre persoanele bolnave de COVID-19 nu știu că poartă virusul SARS-CoV-2. Acest fenomen permite ca noul coronavirus să se răspândească mai rapid pe cale comunitară. Experții sunt de părere că purtătorii asimptomatici sunt unul dintre motivele cele mai importante pentru care trebuie să […]