Draga Olteanu Matei a ajuns în stare gravă la spital. Ce s-a întâmplat

Draga Olteanu Matei a ajuns în stare gravă la spital. Ce s-a întâmplat

Actriţa Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 de ani, a ajuns, vineri seara, în stare gravă, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iaşi, fiind transferată de la Piatra Neamţ.

Draga Olteanu Matei a fost transferată vineri seara la Iaşi de la Spitalul Judeţean Neamţ, care este spital suport Covid-19. „Este conştientă. Comunică cu echipa medicală. S-au început manevrele diagnostice şi terapeutice şi sperăm ca evoluţia să fie una favorabilă”, a declarat Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU SMURD Iaşi.

Actriţa suferă şi de afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni endocrine. 

„Starea este una stabilă, după primele manevre terapeutice, în primul rând după transfuzia de sânge, reumplerea volemică şi toate celelalte tratamente care s-au făcut în urgenţă şi se continuă în ATI. Spitalul Judeţean Neamţ este spital Covid şi în plus a fost transferată pentru endoscopie, eventual endoscopie intervenţională, este internată în Clinica de Gastroenterologie şi Hepatologie, dată fiind competenţa acestei clinic în tratarea acestor urgenţe majore”, a mai spus medicul-şef UPU SMURD Iaşi.

Inişial, Diana Cimpoeşu, medic şef UPU SMURD Iaşi, anunţase că Draga OIteanu Matei este în comă, cu hemoragie digestivă. „Este în stare critică, în  şoc hemoragic, cu hemoragie digestivă superioară, sedată,  internată în ATI pentru gastroenterologie”, declarase presei Diana Cimpoeşu, medic şef UPU SMURD Iaşi.

Actriţa a fost transferată de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ pentru o hemoragie digestivă superioară.

Ea a împlinit pe 24 octombrie vârsta de 87 de ani, iar în urmă cu o lună mărturisea, într-o emisiune la TVR2, că iubeşte foarte mult viaţa şi nu ar vrea să se mai nască încă o dată. Draga Olteanu Matei este o apreciată actriţă de comedie, ce a jucat pe scena Teatrului Naţional Bucureşti, în numeroase filme şi la televiziune.

Reprezentantă a generaţiei de aur a teatrului românesc, Draga Olteanu Matei are un palmares foarte bogat. A jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru şi 100 roluri în Televiziune.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1956 iar în luna septembrie a aceluiaşi an a debutat în piesa „Ziariştii” de Alexandru Mirodan. De-a lungul carierei sale a jucat în diferite piese de teatru: „Coana Chiriţa” după Alecsandri, pentru care a scris şi un scenariu de film în două serii (Coana Chiriţa – 1986 şi Chiriţa la Iaşi 1987), „Gaiţele” de Kiritescu (1977),

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

A murit un jurnalist școlit la Cluj. Reporter de front în fosta Iugoslavie

A murit un jurnalist școlit la Cluj. Reporter de front în fosta Iugoslavie

La puțin timp după sărbători a fost consemnată moartea unui jurnalist din „prima linie” a presei anilor ’90, devenit ulterior scriitor, diplomat și profesor. S-a stins un jurnalist de forță al anilor ’90: Radu Ciobotea, fost reporter de front în fosta Iugoslavie. Acesta era un adevărat reper de profesionism în gazetăria din Banat, cu contribuții […]

Stelian Ion s-a consultat pe teme de justiție cu 14 ONG-uri, inclusiv Sexul vs Barza

Stelian Ion s-a consultat pe teme de justiție cu 14 ONG-uri, inclusiv Sexul vs Barza

Distribuie dacă ți-a plăcut Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, s-a consultat, astăzi, cu reprezentanții a 14 ONG-uri, majoritatea din mișcarea #Rezist, pe teme ce țin de justiție, relatează Clujjust.ro. ”Ministrul a salutat prezența reprezentanților ONG-urilor și interesul acestora de a coopera în vederea implementării măsurilor care intră în aria de competență a Ministerului Justiției, asumate prin […]