Două dosare penale pentru fraudă la vot în Cluj

Două dosare penale pentru fraudă la vot în Cluj

Polițiștii clujeni au primit 25 de semnalări de fapte în legătură cu procesul electoral, două treimi dintre ele nefiind confirmate după cercetarea lor.

„Până în prezent, la nivelul județului Cluj nu s-au înregistrat incidente deosebite de ordine publică de natură să afecteze desfășurarea procesului electoral. Au fost înregistrate 25 de semnalări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral.

În urma verificărilor efectuate până la acest moment, 17 dintre acestea nu se confirmă, iar șase sunt în curs de soluționare. De asemenea, sunt efectuate cercetări în cadrul a două dosare penale întocmite pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă la vot, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

Polițiștii din Turda au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană de 53 de ani, din Constanța, și-ar fi exercitat dreptul la vot la o secție situată în localitatea clujeană, iar cei din Dej, despre faptul că o persoană căreia i s-a interzis exercitarea dreptului de vot a votat pe o listă suplimentară.

„Polițiștii clujeni vor verifica cu celeritate toate sesizările privind eventuale nereguli în ceea ce privește desfășurarea procesului electoral. Pentru a preveni posibile evenimente negative, vă recomandăm respectarea legislației electorale, a regulilor de conviețuire socială, precum și a celor privind combaterea răspândirii coronavirusului”, conform IPJ Cluj.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

SUA: Militar de culoare, scos din maşină sub ameninţarea armelor şi stropit cu spray paralizant de poliţişti

SUA: Militar de culoare, scos din maşină sub ameninţarea armelor şi stropit cu spray paralizant de poliţişti

Guvernatorul statului american Virginia, Ralph Northam, a ordonat duminică declanşarea unei anchete după difuzarea de imagini în care se putea vedea cum doi poliţişti îşi îndreaptă armele asupra unui militar de culoare şi îl stropesc pe faţă cu spray paralizant, informează luni AFP, citată de Agerpres. Imaginile îl arată pe locotenentul Caron Nazario, afro- şi […]

Proiectul de lege propus de AUR, care punea stop finanțării partidelor politice de la bugetul de stat, a fost respins

Proiectul de lege propus de AUR, care punea stop finanțării partidelor politice de la bugetul de stat, a fost respins

Marți, 13 aprilie, reprezentanții partidelor parlamentare, cu excepția AUR, au votat negativ proiectul de lege pentru modificarea Legii 334/2006 privind finanțarea partidelor politice, susținut în Comisie de senatorul AUR Mircea Dăneasă. Aceste partide s-au coalizat pentru a-și păstra veniturile și privilegiile fără întreprindă ceva pentru bunăstarea poporiului. Inițiativa AUR avea drept obiectiv eliminarea subvențiilor alocate partidelor […]