Donald Trump a prezentat dovada suspiciunii de FRAUDĂ ELECTORALĂ.  Biden se visează câștigător și-și lansează „site de tranziție”. Curtea Supremă se implică

Donald Trump a prezentat dovada suspiciunii de FRAUDĂ ELECTORALĂ. Biden se visează câștigător și-și lansează „site de tranziție”. Curtea Supremă se implică

Încă de miercuri, Donald Trump și-a acuzat contracandidatul și echipa acestuia de fraudă electorală, după ce, rând pe rând, state care în care câștigase au ajuns să-i fie oferite pe tavă lui Biiden. Joi, Trump a venit și cu dovezi.”Voturile absenților din Detroit se numără într-o stare de haos! Au fost blocate ferestele și observatorii”, a scris Donald Trump pe o rețea socială, alături de o imagine reprezentativă.

 

Imaginile au fost postate și de Matt Finn, producător la Fox News, alături de mesajul: 

„Unele ferestre sunt acoperite. I-am întrebat pe câțiva oameni cine le-a acoperit și de ce, însă nu am primit un răspuns clar. Câțiva contestatari au spus însă că simt că nu există un număr corect de republicani și democrați în acea cameră „.

Mai multe videoclipuri postate pe rețelele sociale arată cum lucrătorii încearcă să acopere ferestrele și să nu permită oamenilor din afară să observe ceea ce se întâmplă în interiorul zonei de numărare. Un muncitor este surprins în timp ce folosește bucăți mari de carton pentru a acoperi ferestrele, împiedicându-i pe cei din afară să vadă ce se întâmpă în clădire. Alți muncitori au folosit cutii de pizza pentru a acoperi ferestrele, in timp ce în afara, mai mulți oameni scandau „opriți votul”.

Deocamdată, oficial, echipa de campanie a lui Trump a anunțat că va cere renumărarea voturilor în Wisconsin, stat care-i aduce lui Biden încă 10 voturi ale electorilor.

„În ciuda sondajelor ridicole folosite ca tactică de suprimare a voturilor, în Wisconsin a fost o cursă pe muchie de cuțit, așa cum știam că va fi. Au existat relatări despre nereguli în câteva districte, care ridică îndoieli serioase în legătură cu valabilitatea rezultatelor. Președintele are tot temeiul să ceară renumărarea voturilor și vom face imediat acest demers”, a spus managerul de campanie al președintelui Trump.

Deși cursa prezidențială nu a stabilit încă un câștigător, echipa de campanie a fostului vicepreședinte Joe Biden își lansează un site de tranziție,  pregătită astfel să se instaleze la Casa Albă.

Donald Trump contestă rezultatele alegerilor în patru state: Wisconsin, Pennsylvania, Michigan și Georgia. În acest moment, Biden se află la șase voturi distanță de a prelua funcția de președinte a Statelor Unite. O victorie în Nevada (6 electori), stat în care conduce momentan, i-ar asigura victoria.

Joe Biden, cu 264 de voturi  ale electorilor în acest moment, are cele mai mari șanse de a atinge minimul de 270 de voturi necesare pentru a fi validat în funcția de președinte. Trump are voturile a 214 electori, iar alte 60 de voturi sunt încă în joc.

Echipa de campanie a președintelui Donald Trump a intentat primele procese, cu buletinele de vot care au sosit târziu în Pennsylvania, cerând ajutorul imediat al Înaltei Curți în alegerile din Pennsylvania. Demersul republcanului este de a bloca unui număr nespecificat de buletine de vot,

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Articole similare

Ministrul Educației către profesori: Vreți să nu mai predați online, vaccinați-vă!

Ministrul Educației către profesori: Vreți să nu mai predați online, vaccinați-vă!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință desfășurată saptamâna trecută la Ploiești, a afirmat că ar exista o presiune din ce in ce mai mare din partea părinților pentru ca reluarea școlii cu prezență fizică să fie doar cu cadrele didactice vaccinate, celelalte care au refuzat sau nu au apucat încă sa-și facă vaccinul urmând sa […]

115 cazuri noi și 8 decese la Cluj în ultimele 24 de ore

115 cazuri noi și 8 decese la Cluj în ultimele 24 de ore

În spitalele din județ sunt internate 746 de persoane infectate cu COVID-19, dintre care 94 la ATI.  Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: Rata incidenței pe județul Cluj : 5,16;  În ultimele 24 de ore, 115 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj;  Total număr de teste 746 din care 206 diagnostic […]