Doi bihoreni, amendaţi pentru pălincării improvizate, înconjurate de gunoaie. Unul dintre ei are de plătit 10.000 de lei! (FOTO)

Doi bihoreni, amendaţi pentru pălincării improvizate, înconjurate de gunoaie. Unul dintre ei are de plătit 10.000 de lei! (FOTO)

În urma controalelor din ultimele două săptămâni, comisarii Gărzii de Mediu Bihor au dat amenzi în valoare totală de 25.000 de lei, pentru diferite depozite neconforme de deşeuri, se arată într-o informare transmisă de instituţie.

Cea mai mare amendă, de 10.000 de lei, a luat-o un localnic din satul Şuncuiş, comuna Finiş, care deţine o pălincărie improvizată, înconjurată de gunoaie. Comisarii de mediu susţin că instalaţia ilegală de fabricare a alcoolului este una de mari dimensiuni, iar amenda mare se justifică prin faptul că proprietarul ei avea nevoie şi de autorizaţie de mediu.

O amendă mai mică, de 3.000 de lei, a luat şi un localnic din Copăcel, tot pentru o pălincărie clandestină. Aici, însă, instalaţia era mai mică, la fel şi cantitatea de deşeuri găsită de comisarii de mediu. Ambii bihoreni amendaţi au şi obligaţia să cureţe amplasamentele.

Gropi clandestine de gunoaie

Pe de altă parte, comisarii au mai depistat patru gropi ilegale de gunoaie, cu o suprafaţă totală de circa 2.000 de mp, din care două Oradea, de câte 200 mp fiecare, şi câte una în satele Şuncuiuş (aproximativ 600 mp) şi Popeşti (500 mp). În Şuncuiuş, gunoaiele zăceau pe malul Crişului Repede, în apropiere de colonia de ţigani.

Pentru aceste nereguli, Garda de Mediu nu a scris încă amenzi, ci s-a rezumat să dea dispoziţii de curăţare a amplasamentelor, urmând să revină în control.

În schimb, comisarii au mai amendat cu 6.000 de lei un orădean care deversa ilegal deşeuri animaliere pe un teren din oraş, şi cu aceeaşi sumă un bihorean prins că incendia gunoaie.

Groapă de gunoi

Patrulări prin judeţ

Garda de Mediu Bihor a mai anunţat că, în urma semnării protocolului de colaborare pentru curăţarea Bihorului de gunoaie cu Consiliul Judeţean,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Articole similare

Poziția oficială a lui Bayern Munchen despre o eventuală participare la Super Liga

Poziția oficială a lui Bayern Munchen despre o eventuală participare la Super Liga

Campioana en-titre a Germaniei şi a Europei, Bayern Munchen, a anunţat oficial că nu se va alătura proiectului Super Ligii, care a generat o adevărată polemică în fotbalul european, scrie dpa citată de Agerpres. ”Membrii şi fanii noştri resping ideea Super Ligii. FC Bayern Munchen doreşte ca toate cluburile să trăiască momente deosebite într-o competiţie […]

Adevăratul motiv din cauza căruia Mama și Tata sunt primele cuvinte ale bebelușului

Adevăratul motiv din cauza căruia Mama și Tata sunt primele cuvinte ale bebelușului

Atunci când micuțul reușește să rostească „mama”, „tata”, „papa”, „pipi” este pentru că sunt cuvinte formate din sunete similare. Astfel, cercetătorilor de la Univeristatea din Edinburgh, Scoția au descoperit faptul că devine mult mai simplu pentru micuți să-și exerseze abilitățile de comunicare cu astfel de cuvinte repetitive. „Aceasta este prima dovadă a faptului că sugarii […]