Designul noului centru Bosch din Cluj, premiat tocmai în Germania

Designul noului centru Bosch din Cluj, premiat tocmai în Germania

Clădirea office dată în folosință în această vară de concernul Bosch la Cluj-Napoca pe fosta platformă industrială Flacăra a obținut un premiu important chiar în țara de origine a acestuia.

“Suntem bucuroși să vă anunțăm că proiectul nostru sufletesc – design pentru Centrul de Inginerie Bosch Cluj – a câștigat prestigiosul premiu german de design 2021 pentru calitatea excelentă a designului în categoria arhitectură de excelență – arhitectură de interior.

Aceasta este o realizare extraordinară și nu ar fi fost posibilă fără o colaborare strânsă între Departamentul Bosch pentru Imobiliare, Centrul de Inginerie Cluj – Facility Management, Dico & Țigănaș și Morphoza – care au colaborat pentru a crea un loc de muncă remarcabil în inima Transilvaniei”, spun designerii de la Morphoza.

Concernul german a finalizat prima sa clădire de birouri din campusul Da Vinci, destinată centrului său de inginerie din Cluj-Napoca, o investiție de 30 de milioane de euro. Lucrările au durat doi ani. Aceasta are o suprafață construită de 17.500 mp și găzduiește 500 dintre cei 800 de angajați ai centrului. Perimetrul este cel al campusului de software Da Vinci Plaza, de pe fosta platformă industrială Flacăra, care găzduiește și clădirea în care funcționează compania Iquest.

Noua clădire dispune de birouri moderne, grupate pe etaje personalizate, cu zone de lucru interconectate. Designul este unul “industrial”, cu elemente naturale, precum trunchiuri de arbori pe post de coloane. Majoritatea mobilierului a fost realizat de către mici producători locali sau afaceri de familie.

Compania de amenajare a spațiilor de birouri Morphoza Cluj s-a alăturat, în calitate de membru fondator, organizației Studio Alliance, grupul format din experți din domeniu care împărtășesc valori etice și obiective comune în livrarea proiectelor pe teritoriul european. Morphoza și-a mutat în acest an sediul său central din cartierul Bună Ziua în clădirea de birouri Hexagon, de pe Calea Turzii.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Sănătatea locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat, este stabilă

Sănătatea locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat, este stabilă

Starea de sănătate a locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat marți, 20 aprilie, este stabilă. Ofițerul este, în prezent, internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, unde a fost evaluat de o echipă medicală, care a constatat că viața sa nu este în pericol și a autorizat transferul pacientului, la Spitalul Universitar de […]

Ionuț Neagu (AUR):  Românii au dreptul la o informare corectă privind efectele tehnologiilor 5G asupra  sănătății umane și a mediului înconjurător

Ionuț Neagu (AUR): Românii au dreptul la o informare corectă privind efectele tehnologiilor 5G asupra sănătății umane și a mediului înconjurător

În perioada 2021-2024 vor fi adoptate o serie de măsuri care să răspundă eficient nevoilor de creștere a  conectivității, în contextul dezvoltării tehnologiei 5G, după cum arată Programul de guvernare pentru acești patru ani. Având în vedere că în presă au apărut mai multe materiale care atrag atenția opiniei publice asupra impactului negativ al tehnologiilor […]