Descoperirea care schimbă lucrurile în privinţa vaccinului Pfizer

Descoperirea care schimbă lucrurile în privinţa vaccinului Pfizer

Un studiu israelian arată că eficacitatea serului dezvoltat de Pfizer – BioNTech este mult mai mare decât se anticipa şi se apropie de rata de imunizare obţinută după rapelul efectuat la 21 de zile.

Concret, prima doză de vaccin Pfizer are o eficacitate de 85%, comparativ cu cele 95% menţionate în prospectul producătorului după injectarea celei de-a doua doze.

Studiul a fost realizat la Centrul Medical Sheba asupra lucrătorilor în domeniul sanitar şi urmează să fie publicat în jurnalul de specialitate The Lancet.

Conform rezultatelor obţinute, s-a constatat o reducere cu 85% a cazurilor simptomatice de COVID-19 în decurs de 15 până la 28 de zile de la administrarea primei doze personalului medical.

Este vorba despre 7.214 medici şi asistenţi. În ceea ce priveşte cazurile asimptomatice depistate prin testare, acestea s-au redus cu 75%.

Gili Regev-Yochay, epidemiolog în cadrul Centrului Sheba, a precizat că majoritatea celor incluşi în studiu sunt persoane tinere, fără probleme de sănătate.

“Spre deosebire de de studiul Pfizer, noi nu avem multe persoane peste 65 de ani”, a spus ea, adăugând că studiul a avut loc într-o perioadă de creştere a cazurilor de infectare cu coronavirus în Israel, când spitalele au primit numeroşi pacienţi.

Rezultatele anunţate de Centrul Sheba vin la o zi după ce specialiştii canadieni au sugerat că a doua doză de vaccin Pfizer ar trebui amânată, ţinând cont de rata mare de imunizare după injecţia iniţală.

Astfel, numărul celor vaccinaţi cu prima doză ar putea creşte, în condiţiile în care rapelul este întârziat dincolo de cele 21 de zile indicate de producător.

Rezultatele canadienilor sunt chiar mai promiţătoare decât cele anunţate de israelieni: ei au constatat o eficacitate de 92,6% a primei doze,

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Guvernul Cîțu are bani de pensii de lux, dar nu și de alocațiile copiilor – CRITICII.RO

Guvernul Cîțu are bani de pensii de lux, dar nu și de alocațiile copiilor – CRITICII.RO

Parlamentul României a votat împotriva majorării alocațiilor copiilor, amendamentul în cauză fiind respins cu 227 de voturi împotrivă (183 de voturi pro). Motivul este subînțeles, bugetul de austeritate, nu sunt bani pentru majorări de niciun fel. Ce au refuzat parlamentarii? Un amendament la legea bugetului care prevedea un cuantum pentru alocația de stat, după cum […]

​CE Atletism (indoor): Andrea Mikloş s-a calificat în finală la 400 metri

​CE Atletism (indoor): Andrea Mikloş s-a calificat în finală la 400 metri

​Atleta Andrea Mikloş s-a calificat, vineri seară, în finala probei de 400 metri, la Campionatele Europene indoor, de la Torun. Mikloş a încheiat cursa de 400 metri cu timpul de 52.41 secunde, pe locul 2 în prima semifinală şi a obţinut calificarea directă în finala de sâmbătă. În aceeaşi probă, dar la masculin, Robert Parge […]