Deputatul Radu Moisin: „Digitalizarea administrației, primul pas spre o Românie Digitală”

Deputatul Radu Moisin: „Digitalizarea administrației, primul pas spre o Românie Digitală”

Radu Moisin, deputatul PNL de Cluj, susține că digitalizarea administrației înseamnă timp câștigat de cetățeni, dar și nervi mai puțini cauzați de birocație.

Într-o postare pe rețelele de socializare, parlamentarul clujean precizează că transformarea digitală a administrației înseamnă proceduri cât mai simple, date accesibile publicului, eficiență și transparență.

„Pentru cetățeni, digitalizarea administrației înseamnă mai puțin timp pierdut în interacțiunea cu statul, mai puțini nervi cauzați de birocrație, servicii publice mai eficiente și mai ieftine și o viață calitativă, mai ușoară, de la obținerea unui simplu buletin de identitate, până la plata impozitelor.

• Transformarea digitală a administrației înseamnă simplificarea procedurilor, eficiență și transparență, date deschise, o arhivare electronică a documentelor care pot fi căutate și accesate oricând și de oriunde.

• Transformarea digitală se referă și la responsabilizarea politicienilor în fața cetățenilor, iar în ziua de azi, este calea naturală pe care România trebuie să o urmeze spre reformarea administrației publice.

În 2020, România a început să accelereze procesul de digitalizare prin platforma Ghișeul.ro, unde cetățenii pot plăti online taxe și impozite și care a avut peste 1 milion de tranzacții. Procesul continuă, digitalizarea ANAF va începe cu proiectul e-facturare.

România are voință politică, are oameni politici care pot face diferența și care pot stabili și implementa politici smart, bazate pe principiul european, „un document, o singură înregistrare”. În anii următori, digitalizarea administrației va fi finanțată din cei peste 30 miliarde de euro ce îi revin României prin intermediul Mecanismului de Redresare și Reziliență”, a scris fostul consilier local din cadrul primăriei municipiului Cluj-Napoca, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, în data de 2 martie, și premierul Florin Cîțu a vorbit despre importanța digitalizării administrației publice. „Digitalizarea este un mod natural de a reforma administrația publică și de a îmbunătăți comportamentul statului față de cetățeni. Este limpede că nu putem merge mai departe fără a reforma aparatul de stat și a-l aduce la nivelul de performanță al sectorului privat, pentru a susține dezvoltarea economică. Digitalizarea administrației va fi finanțată din fonduri europene, sunt incluse două miliarde de euro în Planul Național de Recuperare și Reziliență, document aflat în lucru, în etapă avansată.

De asemenea, pe lângă platforma ghișeul.ro, unde cetățenii pot plăti online taxe și impozite, digitalizarea ANAF va începe cu proiectul e-facturare. În ceea ce privește interconectarea caselor de marcat electronice fiscale, proiect destinat reducerii evaziunii și încurajării conformării voluntare,

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

EnergoBit pregătește proiecte de energie verde de 3.000 MW

EnergoBit pregătește proiecte de energie verde de 3.000 MW

Integratorul clujean de soluții energetice se află în faza de proiectare de capacități de energie regenerabilă de 2.000 MW în sistem fotovoltaic și de 1.000 MW în sistem eolian. Mihaela Coroiu, marketing strategy director al Energobit, a spus, în cadrul unei conferințe Energynomics, că România ar trebui să se orienteze către proiecte mici și mijlocii în […]

Jaf la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova: Circa 1 milion de lei, furați pe studii falsificate

Jaf la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova: Circa 1 milion de lei, furați pe studii falsificate

Procurorii fac vineri dimineaţă trei percheziţii în judeţele Giurgiu şi Dolj, într-un dosar penal în care se fac cercetări privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, de către o persoană cu funcţie de conducere în cadrul unei companii de interes strategic naţional, conform Parchetului ICCJ, care precizează că este vizată depunerea la dosarul de angajare a unor […]