Deputatul Daniel Gheorghe intervine în apărarea memoriei lui MIrcea Vulcănescu și a drepturilor deținuților politic acuzați de legionarism și discriminați de o lege anti-constituțională. „Încalcă tratatele internaționale privind Drepturile Omului!”

Deputatul Daniel Gheorghe intervine în apărarea memoriei lui MIrcea Vulcănescu și a drepturilor deținuților politic acuzați de legionarism și discriminați de o lege anti-constituțională. „Încalcă tratatele internaționale privind Drepturile Omului!”

O lege străină de România și Constituția ei dar apropiată de sistemul sovietic de pedepsire a românilor este îndreptată zilele acestea de deputatul Daniel Gheorghe, doar pentru ca acesta să fie luat la țintă de autorul legii discriminatorii și anti-constituționale, cu nr. 232/2020, Silviu Vexler.

Concret, ce îl deranjează pe autorul legii ilegitime cu privire la modificarea pe care dorește să o întreprindă deputatul român, în spiritul statului de drept:

În prezent, la art. 14 din Decretul-lege nr. 118/1990 este specificat că:

„Prevederile
prezentului decret-lege nu se aplică persoanelor condamnate pentru
infracțiuni contra umanității sau celor în cazul cărora s-a dovedit că
au desfășurat o activitate fascistă și/sau legionară în cadrul unei
organizații sau mișcări de acest fel, precum și copiilor acestora.”

În
proiectul inițiat de domnul deputat Daniel Gheorghe, se propune modificarea
art. 14 din actul normativ menționat în următoarea formă :

„(1)
Prevederile prezentului Decret-lege nu se aplică persoanelor condamnate
pentru infracțiuni contra umanității, cât și a celor în cazul cărora s-a
pronunțat o sentință definitivă și irevocabilă, prin care au fost
condamnați pentru că au săvârșit crime în scop de persecuție etnică sau
pe motive rasiale, precum și nici urmașilor acestora.”

Silviu Vexler încearcă să argumentează împotrivirea sa față de propunerea lui Daniel Gheorghe în felul următor: „În
niciun stat democratic nu este acceptabil ca cei care au susținut și
încurajat, care au comis, au coordonat, care au ordonat crime împotriva
propriilor semeni să fie „recompensați”.”

Citind acest paragraf ne putem întreba dacă dl. Vexler nu se referă cumva la toți membri aparatului comunist – regim declarat ilegitim și criminal chiar în Parlamentul României – cât și la copiii lor. Dar, dacă în cazul celor ca Vladimir Tismăneanu, Petre Roman sau Alexandru Florian ni se spune că nu pot fi făcuți vinovați de crimele fizice și culturale ale părinților lor, în alte cazuri se consideră, iată, că foștii deținuți politici și luptători în munți și urmașii celei mai importante rezistențe anticomuniste din întregul spațiu sovietic pot fi și sunt și azi vinovați de o crimă colectivă imaginată de Silviu Vexler dar neconformă cu legile lumii civilizate. Nu sună cam ciudat, totuși, pentru un stat NATO, să se solicite astăzi, la 31 de ani de la demolarea regimului comunist, pedepsirea celor care au luptat împotriva ocupantului sovietic și a agenților URSS? În timp ce urmașii comisarilor ideologici sovietici zburdă liber, unii chiar prin Universități sau prin Guvernul și Parlamentul României?

Redăm aici integral lecția publică de istorie și drept pe care o face deputatul Daniel Gheorghe însoțită la final de omagierea martirului anticomunist Mircea Vulcănescu:

„Observ cu adâncă surprindere cum dl. Deputat Silviu Vexler face niște
asocieri absolut nefericite între propunerea mea legislativă numărul
BP77/2021, privind modificarea decretului-lege nr. 118/1990, act care
definește și stabilește drepturile foștilor deținuți politici,

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Articole similare

EnergoBit pregătește proiecte de energie verde de 3.000 MW

EnergoBit pregătește proiecte de energie verde de 3.000 MW

Integratorul clujean de soluții energetice se află în faza de proiectare de capacități de energie regenerabilă de 2.000 MW în sistem fotovoltaic și de 1.000 MW în sistem eolian. Mihaela Coroiu, marketing strategy director al Energobit, a spus, în cadrul unei conferințe Energynomics, că România ar trebui să se orienteze către proiecte mici și mijlocii în […]

Jaf la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova: Circa 1 milion de lei, furați pe studii falsificate

Jaf la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova: Circa 1 milion de lei, furați pe studii falsificate

Procurorii fac vineri dimineaţă trei percheziţii în judeţele Giurgiu şi Dolj, într-un dosar penal în care se fac cercetări privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, de către o persoană cu funcţie de conducere în cadrul unei companii de interes strategic naţional, conform Parchetului ICCJ, care precizează că este vizată depunerea la dosarul de angajare a unor […]