Deputat AUR oferă detalii privind propunerea de instructaj militar

Deputat AUR oferă detalii privind propunerea de instructaj militar

În aceste zile au apărut informații cu privire la propunerea AUR legată de un stagiu de pregătire militară minimală pentru fiecare dintre români.

Mesajul a fost foarte bine primit pe rețelele de socializare.

Redacția 60m.ro vine cu detalii direct din interiorul partidului AUR cu privire la această propunere.

„Educația patriotică și o minimă pregătire militară trebuie asigurată fiecărui român. Sigur că nu vedem la moment o amenințare militară iminentă, dar nici Ucraina nu a văzut și iată în ce situație se află la acest moment.

Să nu uităm că la granița României avem mai multe conflicte deschise, unul chiar pe teritoriul locuit majoritar de către români, în Basarabia.

Este nevoie ca poporul român să fie pregătit pentru orice fel de acțiune agresivă împotriva sa, fie că vorbim de una armată, fie că discutăm de acțiuni planificate de discreditare, manipulare, dezinformare, blocare de proiecte naționale de către factori externi, cum ar fi construirea de autostrăzi.

Noi nu vorbim de un stagiu militar anual ci de o pregătire strategică minimă, undeva cuprinsă între o lună și maxim trei luni, fără înregimentare.

Cu toții avem nevoie de anumite informații și de o pregătire care să ne formeze la momentul la care trebuie să dăm examenul maturității. Am merge la această pregătire tot așa cum am merge la muncă, nu ar exista cheltuieli suplimentare pentru stat, iar pentru români ar fi un lucru benefic.

Să nu uităm că există numeroase state ale lumii ce au pregătire militară obligatorie, cum sunt Israel, Austria, Țările Nordice sau Elveția. Vi se pare că aceste state nu știu ce fac?” a declarat Axinia Adrian pentru redacția 60m.RO.

 • Claudiu Târziu (AUR), responsabil de Comisia pentru românii din afara granițelor

  Cladiu Târziu (AUR) va fi responsabil de Comisia pentru Românii de Pretutindeni,

 •  » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

  Articole similare

  Daniel-Gheorghe Rusu – deputat AUR și Anca Topîrcean – președintele organizaței de femei Alba AUR: „Trebuie să ne mobilizăm și să luptăm pentru demnitatea noastră”

  Daniel-Gheorghe Rusu – deputat AUR și Anca Topîrcean – președintele organizaței de femei Alba AUR: „Trebuie să ne mobilizăm și să luptăm pentru demnitatea noastră”

  Daniel-Gheorghe Rusu, deputat AUR și Anca Topîrcean, președintele organizației de femei Alba al Alianței pentru Unirea Românilor au fost invitați la emisiunea Știrea Zilei cu Doina Grosu din 6 Aprilie pentru a discuta despre protestele oamenilor din ultima periodă din România și modul guvernului de a face propagandă prin presa plătită cu 50 de milioane […]