Darius Markovics, nepotul lui Romi Neguș, a fost condus pe ultimul drum. Prietenii au fumat narghilea deasupra sicriului (FOTO / VIDEO)

Darius Markovics, nepotul lui Romi Neguș, a fost condus pe ultimul drum. Prietenii au fumat narghilea deasupra sicriului (FOTO / VIDEO)

Darius Markovics, nepotul de doar 23 de ani al interlopului Romi Neguș (Romulus Markovics), a fost înmormântat miercuri după amiază în Cimitirul Municipal din Oradea, el fiind condus pe ultimul drum de circa 200 de persoane, între care cunoscute personaje din lumea interlopă. Ceremonia a avut și câteva momente inedite, unul dintre ele fiind acela când prietenii tânărului au fumat narghilea deasupra sicriului, el fiind mare pasionat al acestui tip de lulea.

O parte din familie, spun sursele BIHOREANULUI,  ar fi vrut ca slujba să se desfășoare după tradiţia romă, cu cântece şi dansuri, căci credinţa țigănească spune că odată cu moartea trupului fizic, o persoană devine liberă de toate problemele și necazurile lumești, se mută într-o lume mai bună lipsită de suferință.

Acest lucru nu s-a întâmplat, însă, şi din cauza pandemiei care nu ar fi permis ca tânărul să fie ţinut 3 zile acasă, cât ţine o astfel de ceremonie, pentru ca toţi prietenii, familia şi cunoştinţele să-şi poată lua rămas bun. Ca atare, ceremonia a fost una obișnuită, oficiată în rit ortodox, la capela Orăşenească, de patru preoţi.

Ceremonia a început la ora 14, când circa 200 de persoane – membri ai familiei, rude, cunoscuţi, dar și prietenii lui Darius – se aflau în jurul capelei. De precizat că numărul mare de participanţi este permis la înmormântări în această perioadă, singura restricție impusă în contextul pandemiei fiind respectarea distanţării, de care s-a ţinut cont mai puţin. 

Poezii şi narghilea

După cum BIHOREANUL a scris deja, Darius Markovics s-a stins din viaţă, brusc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la spital. Corpul lui a fost așezat într-un sicriu alb și depus la Capela Orăşenească din Cimitirul Municipal, unde, miercuri, a stat înconjurat de membrii familiei între care bunica, 

 » sursa: ebihoreanul.ro

Articole similare

COVID-19: Aproape 80% dintre persoanele infectate nu știu că poartă virusul

COVID-19: Aproape 80% dintre persoanele infectate nu știu că poartă virusul

Oamenii de știință sugerează că undeva între 25% și până la 80% dintre persoanele bolnave de COVID-19 nu știu că poartă virusul SARS-CoV-2. Acest fenomen permite ca noul coronavirus să se răspândească mai rapid pe cale comunitară. Experții sunt de părere că purtătorii asimptomatici sunt unul dintre motivele cele mai importante pentru care trebuie să […]