Dacia se pregătește să lanseze pe piață un „frate” al modelului Duster

Dacia se pregătește să lanseze pe piață un „frate” al modelului Duster

„Grand Duster”, așa cum a fost botezat de jurnaliști, este cel mai nou crossover care va fi produs la uzina de la Mioveni. Acest model ar putea avea, în premieră pentru Dacia, și o variantă hibridă.

Noul „Grand Duster” va avea aproximativ 4.5 metri lungime și va dispune de noi dotări, precum frână automată de urgență, detectoare de punct mort, asistență la pornirea în pantă și frână de parcare electrică.

Noul model va fi produs din octombrie 2021 la Mioveni și va putea fi cumpărat chiar în ultimele luni ale acestui an. Momentan nu sunt date legate de prețul pe care îl va avea noul crossover de la Dacia.

Acesta va fi construit pe o versiune alungită şi uşor simplificată a platformei CMF-B, care se folosește și la noile Logan şi Sandero, dar şi la Renault Clio sau Nissan Juke. Este de aşteptat ca Dacia să prezinte în mod oficial noul model la vară.

Potrivit impact.ro, s-a încercat ca modelul să aibă un preț cât mai mic, ceea ce se va vedea, probabil, la calitatea sistemului hibrid, care nu se așteaptă să fie foarte performant, în comparaţie cu cel regăsit la modelele franceze.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

28.000 de doze de  Pfizer BioNTech ajung, luni, la Cluj

28.000 de doze de Pfizer BioNTech ajung, luni, la Cluj

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare (CNCAV) luni soseşte în România o nouă tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 214.110 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale […]

Dan Tănasă: Ion Proca, un prefect în slujba Ungariei

Dan Tănasă: Ion Proca, un prefect în slujba Ungariei

Instituțiile statului sunt căpușate de indivizi unși politic care acționează împotriva intereselor statului român și, evident, în favoarea unor interese străine.Prefectul județului Harghita, liberalul Ion Proca, refuză să acționeze legal pentru îndepărtarea inscripției în limba maghiară „Varoshaza” de pe fațada Primăriei Gheorgheni. Inscripția în cauză, specifică sistemului administrativ din Ungaria, este ilegală. Ea este ilegală […]