Dacă nu ne pune COVID-ul la pământ, o face sistemul. „Să nu suni la DSP pentru că liniile sunt ocupate”

Dacă nu ne pune COVID-ul la pământ, o face sistemul. „Să nu suni la DSP pentru că liniile sunt ocupate”

Autorităţile anunţă că se vor suplimenta cu 2000 de posturi numărul posturilor din direcţiile de sănătate publică. Suplimentarea este pentru o perioadă de 6 luni. Sfatul unui pacient este să nu suni la DSP pentru că liniile de telefon de la DSP sunt ocupate, mai ales pentru suspecţii COVID.

Începând cu 12 octombrie, numărul de posturi din direcţiile de sănătate publică şi serviciile de ambulanţă se suplimentează cu 2.000 de posturi pentru o perioadă de 6 luni. Din nou. Dar ce se întâmplă în săptămâna de pauză? Mai bine, să vedem ce s-a întâmplat până acum. O persoană care a fost infectată cu Covid a povestit prin ce a trecut, iar sfatul ei este să nu suni la DSP.

„M-a sunat prietenul meu şi mi-a spus că tipa cu care luasem contact este confirmată pozitiv Covid. Am sunat la DSP continuu, la toate numerele posibile de telefon. Nu a răspuns nimeni, bineînţeles, timp de vreo 5 zile. Am dat chiar şi mail. Ţin minte că intram la apeluri şi le luam pe rând şi sunam continuu şi nu răspundea nimeni. A răspuns cineva într-un final, dar foarte greu, la un moment dat renunţasem.

Într-un final au venit, mi-au făcut testul, mi-a venit rezultatul peste 2 zile, mă rog, 48 de ore, evident pozitiv. Au venit la 3-4 ore. Au venit în ziua respectivă. Măcar atâta lucru. Mă aşteptam să fiu sunată.

Am aşteptat toată ziua respectivă să fiu sunată, să mi se spună ce am de făcut. Nu s-a întâmplat. Am ales să sun eu. La fel, am sunat la toate numerele posibile. Am dat chiar şi mail-uri. Nu mi s-a răspuns. În continuare, cam tot 5 zile. După aceste 5 zile m-au sunat. Au venit la câteva ore. A durat 5 zile. Aş fi putut foarte bine să mai stau până când îmi trecea. Am fost dusă la centru. Mi s-au făcut investigaţii. Pe noi pacienţii testaţi pozitiv Covid ne despărţea un carton. Am stat pe un pat unde erau fire de păr, adică nu era dezinfectat. Am primit pentru a primi analizele pe mail, care urmau să vină în ziua respectivă pe la 1.

Mail-ul a fost scris corect. În curând se fac 3 săptămâni de când n-am primit rezultatele la analize. Am dat mail-uri. Am sunat, nu mi se răspunde. Eu când am fost dusă la spital de către DSP am mers chiar 5 în ambulanţă.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Europarlamentarii români, atenționați să nu voteze pentru certificatele verzi! Încalcă dreptul la liberă circulație

Europarlamentarii români, atenționați să nu voteze pentru certificatele verzi! Încalcă dreptul la liberă circulație

Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept) a solicitat sâmbătă tuturor europarlamentarilor români să voteze împotriva certificatelor electronice verzi, deoarece „ar încălca drepturile și libertățile garantate de tratatele UE și de convențiile ratificate de România”. Prin adeverința verde, cetățenii UE vor fi înregistrați dacă au primit vaccin, au fost testați de COVID sau au fost infectați […]