Curtea Spitalului Clinic Județean Cluj, de nerecunoscut după modernizare. Urmează clădirile

Curtea Spitalului Clinic Județean Cluj, de nerecunoscut după modernizare. Urmează clădirile

După aproape un an, timp în care s-au desfășurat ample lucrări de modernizare, curtea  Spitalului Clinic Județean de Urgență de pe strada Clinicilor 3-5 are un nou chip.

În urma lucrărilor de reabilitare și modernizare, curtea Complexului Clinicilor 3-5 a primit o nouă înfățișare. 

Au fost refăcute aleile, au fost trasate și asfaltate, au fost amenajate grădini interioare și spații verzi cu sistem automatizat de irigații. Au fost montate bănci, suporți pentru biciclete și stații de încărcare pentru mașini electrice. Curtea complexului are acum un nou sistem de iluminat și 276 locuri de parcare.

Investiția, în valoare totală de peste 4.500.000 lei, a presupus, într-o primă fază, refacerea rețelei de apă și canalizare și crearea unui sistem pentru amplasarea în subteran a rețelelor de curent electric și curenți slabi.

”Mai apoi, am trecut la asfaltarea suprafeței carosabile, pavarea suprafeței pietonale, amenajarea spațiilor verzi, trasarea și numerotarea locurilor de parcare.

Mulțumim pe această cale Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și Consiliului Local, deoarece, alături de spital, au sprijinit financiar realizarea acestui proiect, care este, cu siguranță, important pentru comunitatea clujeană.

Ne dorim, în viitorul apropiat, să redăm clădirilor din Complexul Clinicilor 3-5 frumusețea de odinioară. Următoarele obiective vizează refațadizarea clădirilor, îndepărtarea cablurilor aeriene de pe clădiri, reabilitarea acoperișurilor, implementarea unui sistem de signalistică exterioară și a sistemului modern de control al accesului autovehiculelor în incinta spitalului”, anunță reprezentanții SCJU.

De asemenea, în curând, curtea Complexului Neuro-Psihiatrie va intra într-un proces similar de modernizare și reabilitare. 

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Bolnavii non-COVID internați ar putea fi vaccinați în spital

Bolnavii non-COVID internați ar putea fi vaccinați în spital

DISTRIBUIE Coordonatorul CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marţi că autorităţile au în vedere posibilitatea imunizării în spitalele non-COVID în care sunt internaţi pacienţi de boli cronice. „Un aspect important pe care îl avem în vedere în perioada următoare (…) este de a vaccina în spitalele de tip non-COVID în care sunt internaţi pacienţi de […]

Orban bagă presa în țarc la fel Dragnea. Îl deranjează întrebările jurnaliștilor

Orban bagă presa în țarc la fel Dragnea. Îl deranjează întrebările jurnaliștilor

Liberalii, care în perioada de opoziție înfierau orice gest cu accente anti-democratice ale fostului lider PSD, Liviu Dragnea, au ajuns acum să facă exact la fel ca el. Pe Ludovic Orban îl deranjează întrebările jurnaliștilor și a pus gând rău presei. Orban a ajuns să joace exact rolul lui Liviu Dragnea, adică de președinte al […]