Cum i-a adus „Războiul sateliților” dintre SpaceX și Amazon în conflict pe primii doi cei mai bogați oameni din lume

Cum i-a adus „Războiul sateliților” dintre SpaceX și Amazon în conflict pe primii doi cei mai bogați oameni din lume

SpaceX și Amazon, companii conduse de cei mai bogați oameni din lume, au intrat în conflict datorită proiectelor concurente privind furnizarea de internet prin satelit, SpaceX acuzând Amazon „sufocarea competiției” în timp ce Amazon acuză compania lui Elon Musk că încearcă să „înăbușe din fașă concurența”, relatează CNN.

Elon Musk, CEO-ul SpaceX, are o avere estimată la 209 miliarde de dolari. Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, are o avere situată în jurul a 192 de milarde de dolari (mai mică decât al lui Musk dar mai mare decât PIB-ul anual a peste jumătate din țările lumii în 2020, potrivit Fondului Monetar Internațional).

În centrul înțepăturilor dintre cele două companii este o tentativă recentă a SpaceX de a modifica licența Starlink, masiva sa constelație de sateliți de internet, compania lui Elon Musk lansând deja peste 900.

SpaceX a obținut anterior permisiunea guvernului federal al Statelor Unite să lanseze mii de sateliți pentru a completa constelația Starlink.

Însă compania aerospațială a anunțat că vrea să plaseze câteva mii de sateliți la o altitudine mai joasă decât planul și autorizația inițială într-o cerere recentă adresată Comisiei Federale de Comunicații a SUA (FCC).

Modificarea propusă ar putea pune sateliții Starlink în calea unei alte constelații, Project Kuiper al Amazon. Compania lui Jeff Bezos nu a lansat încă niciun satelit dar a obținut o licență din partea FCC pentru proiect.

Planurile actuale ale Amazon includ plasarea în orbită a sateliților săi la o altitudine de aproximativ 590 de kilometri. SpaceX vrea modificarea licenței sale pentru a plasa aproape 3.000 de sateliți la o altitudine situată între 540 și 570 de km înălțime, orbită despre care Amazon spune că este prea apropiată de cea a constelației sale.

Compania lui Bezos afirmă că plasarea sateliților Starlink la altitudinea respectivă ar putea bruia sateliții Project Kuiper și alții din rețele apropiate.

 » sursa: hotnews.ro

Articole similare

Dansul cocoşilor de munte, în Parcul Apuseni: Imagini spectaculoase cu „parada nupţială” a păsărilor (FOTO)

Dansul cocoşilor de munte, în Parcul Apuseni: Imagini spectaculoase cu „parada nupţială” a păsărilor (FOTO)

Imagini spectaculoase şi rare cu cocoşi de munte dansând au fost făcute publice de Administraţia Parcului Natural Apuseni (APNA), una dintre principalele arii protejate care se află şi pe teritoriul Bihorului. Camerele montate de rangeri au suprins ritualul nupţial al păsărilor. Înregistrarea video a fost postată pe pagina de Facebook a parcului. „Cocoşul de munte […]

CONDAMNAT la ÎNCHISOARE după ce și-a TÂLHĂRIT partenerul de pahar

CONDAMNAT la ÎNCHISOARE după ce și-a TÂLHĂRIT partenerul de pahar

Nicu Iorga, din Constanța, este judecat pentru infracțiunea de tâlhărie după i-a furat unui alt bărbat mai multe bunuri. Cunoscut drept hoț de buzunare, acesta a avansat un pic în breaslă sa, tâlhărind un partener de pahar de o sacoșă ce conținea un portofel cu suma de 500 lei, un telefon mobil, un carton de […]