Cum gândesc de fapt Mircea Dinescu și Ana Blandiana despre martirii Revoluției și copiii României. Blandiana despre „decreței”: „copii condamnați la viață”. Dinescu despre eroi: „UTC-iști Hitlerjungend”

Cum gândesc de fapt Mircea Dinescu și Ana Blandiana despre martirii Revoluției și copiii României. Blandiana despre „decreței”: „copii condamnați la viață”. Dinescu despre eroi: „UTC-iști Hitlerjungend”

Doi profitori ai tuturor regimurilor, Ana Blandiana și Mircea Dinescu, sunt în centrul atenției Cotidianului prin dezvăluirile jurnalistului de investigații și detectivistică literară Ion Spânu.

Acesta ne devoalează cum gândesc de fapt cei doi despre copiii și eroii României. O recentă carte de fabulații publicată de Ana Blandiana la Humanitas (cum altfel?) și lăudată pe site-ul în limba română al Deutsche Welle de Sabina Fati, concubina directorului executiv al Humanitas (nu e conflict de interese?)  Răzvan Pahonțu, un mason – orator, îl pleznește pe Mircea Dinescu dintr-un motiv rămas ascuns. Anii comunismului „odios” (dar nu pentru ei) i-a adus adeseori împreună pe meleaguri occidentale (Ana Blandiana a făcut, de altfel, turul întregii lumi sub comunism), după cum se vede și în această fotografie de arhivă:

 

După 30 de ani, Ana Blandiana se gândește să ne dezvăluie ce credea Dinescu după 1989 despre manifestanții și eroii morți pe 21 decembrie în Piața Universității și la Sala Dalles – UTC-iști tip Hitlerjungend. Parcă ar fi Lucian Boia care și-a adus aminte tot după 30 de ani că a fost turnător al Securității și agent de influență DIE. De ce au tăcut trei decenii?

Și când îmi aduc aminte că pe 22 decembrie 1989 împreună cu Ion Caramitru și o coloana de manifestanți am venit la Mircea Dinescu acasă, pe Bitoliei, în Dorobanți, ca să îl luăm la Televiziune – și l-am mai și așteptat, vreo 2000 de oameni – mai că-mi vine, ca fost „Hitlerjungend” ce sunt, să-l trimit direct la Auschwitz.

Dar nu numai Dinescu, ginerele de cetățeni sovieto-maghiari, e deranjant. Fără să vrea, Blandiana, fosta propagandistă leninistă a regimului comunist, ne demonstrează și cum gândește ea despre copiii neavortați – că au fost nici mai mult nici mai puțin decât „condamnați la viață”! Mai bine erau uciși, după părerea ei. Alta numai bună de trimis, măcar la Canal!

Redăm aici istoria prezentată de redutabilul detectiv și istoric literar Ion Spânu în Cotidianul:

În ultima sa carte, „Soră lume”, Ana Blandiana face acuzații extrem de dure la adresa lui Mircea Dinescu

Ana Blandiana a publicat recent la editura „Humanitas” un volum de amintiri cosmetizate, sub titlul „Soră lume”,
primit cu entuziasm de prietenii săi din lumea literară. Pentru tinerii
care nu știu nici cum a fost comunismul, în general, și viața culturală
a acelei epoci, acest volum pare a fi scris de o disidentă care s-a
luat zilnic la trîntă cu Gheorghiu Dej sau cu Ceaușescu, care ar fi fost
într-o permanentă interdicție de a publica și care ar fi fost
persecutată de regimul comunist. Cei care au trăit, însă, în acea epocă
știu însă că lucrurile n-au stat nici pe departe așa, Ana Blandiana, ca
și alți scriitori din epocă,

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Articole similare

EnergoBit pregătește proiecte de energie verde de 3.000 MW

EnergoBit pregătește proiecte de energie verde de 3.000 MW

Integratorul clujean de soluții energetice se află în faza de proiectare de capacități de energie regenerabilă de 2.000 MW în sistem fotovoltaic și de 1.000 MW în sistem eolian. Mihaela Coroiu, marketing strategy director al Energobit, a spus, în cadrul unei conferințe Energynomics, că România ar trebui să se orienteze către proiecte mici și mijlocii în […]

Jaf la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova: Circa 1 milion de lei, furați pe studii falsificate

Jaf la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova: Circa 1 milion de lei, furați pe studii falsificate

Procurorii fac vineri dimineaţă trei percheziţii în judeţele Giurgiu şi Dolj, într-un dosar penal în care se fac cercetări privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, de către o persoană cu funcţie de conducere în cadrul unei companii de interes strategic naţional, conform Parchetului ICCJ, care precizează că este vizată depunerea la dosarul de angajare a unor […]