Cronicile Medici’s: Operațiile estetice în timpul pandemiei

Cronicile Medici’s: Operațiile estetice în timpul pandemiei

Woman body marked out for cosmetic surgery. Isolated on white.

Chirurgia estetică înseamnă operații elective, care în contextul actualei pandemii înseamnă pe lângă alegerea unui chirurg cu experiență și a unei clinici care pune în prim plan siguranța, atât a personalului medical cât și a pacientului.

În loc de prolog. Chirurgie plastică sau estetică?

Dr Isabela Caizer, medic specialist chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă la Clinicile Medici’s Timișoara ne clarifică această dilemă: „Multă lume confundă aceste două noțiuni. Chirurgia plastică este specialitatea chirurgicală care are ca obiectiv restaurarea, reconstrucția sau modificarea corpului uman și se împarte în cele două mari categorii: chirurgia reconstructivă și cea estetică. Chirurgia reconstructivă include chirurgia cranio-facială, chirurgia mâinii, microchirurgia sau tratamentul arsurilor. Iar, în timp ce, chirurgia reconstructivă are ca scop restabilirea sau îmbunătațirea unei funcții, chirurgia estetică are ca scop îmbunătațirea aspectului”.

Parte de istorie

Cuvântul plastic din chirurgie plastică provine din greacă și înseamnă ‘a modela’. Printre primele intervenții descrise sunt rinoplastiile din India în secolul al XVIII-lea, iar curios, în anul 1845 apare primul tratat scris de un chirurg plastician american care discută și aspectul cosmetic al rinoplastiilor.  

Chirurgia plastică modernă ia naștere în perioada Primului Război Mondial, urmând a se diversifica ca și tehnici pe parcursul celui De-al Doilea Război Mondial, în vederea reabilitării și reintegrării sociale a soldaților.

Ce este chirurgia estetică?

Chirurgia estetică este o ramură chirurgicală din care fac parte intervenții elective, care au ca scop îmbunătațirea aspectului unei persoane.

În 2014 aproximativ 16 milioane de intervenții estetice s-au efectuat doar în SUA, acest număr crescând în fiecare an. Tot conform aceluiași studiu, 92% din aceste intervenții erau solicitate de femei,

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

​EHF European League: Minaur Baia Mare, duel cu Nantes în semifinale / Final Four-ul va avea loc în România

​EHF European League: Minaur Baia Mare, duel cu Nantes în semifinale / Final Four-ul va avea loc în România

Echipa feminină de handbal Minaur Baia Mare va întâlni formaţia franceză Nantes Atlantique Handball în semifinalele competiţiei EHF European League, al cărei turneu final va avea loc în zilele de 8 şi 9 mai în Sala Polivalentă ”Lascăr Pană” din Baia Mare, informează Agerpres. În cealaltă semifinală se vor înfrunta Herning-Ikast Handbold (Danemarca) şi Siofok […]

La ce se mai uită planeta la televizor în era streaming-ului online? Criminali în serie și seriale sud-coreene

La ce se mai uită planeta la televizor în era streaming-ului online? Criminali în serie și seriale sud-coreene

​Ficţiuni inspirate din fapte reale sau care aduc în scenă criminali în serie, programe de divertisment sud-coreene şi producţii bazate pe jocuri dedicate copiilor reprezintă principalele tendinţe mondiale din televiziune, relatează AFP și Agerpres. Tendințele au fost prezentate recent la MIPTV, cel mai mare târg internaţional de conţinuturi audiovizuale, organizat în acest an în format […]