COVID-19 – Studiu: Recuperarea mai rapidă poate indica imunitate pe termen lung

COVID-19 – Studiu: Recuperarea mai rapidă poate indica imunitate pe termen lung

O echipă de cercetare a descoperit recent că unele persoane care s-au recuperat rapid după ce au suferit de COVID-19 au continuat să aibă anticorpi împotriva noului coronavirus timp de câteva luni.

Oamenii de știință au investigat imunitatea la SARS-CoV-2 încă de la apariția virusului, inclusiv cât durează protecția împotriva virusului după recuperare și dacă gravitatea simptomelor influențează sau nu acest interval. Clarificarea acestor elemente poate influența modul în care oamenii de știință dezvoltă tratamente și vaccinuri eficiente. De asemenea, poate indica dacă imunitatea de grup este posibilă sau nu.

Un indicator critic al imunității suficiente pentru orice boală virală este prezența anticorpilor specifici virusului. În ceea ce privește noul coronavirus, există dovezi contradictorii cu privire la existența protecției pe termen lung după recuperarea din boală, citează doc.ro.

Durata redusă a simptomelor de COVID-19, corelată cu o producție mai mare de anticorpi?

Pentru a face lumină asupra acestei chestiuni, cercetătorii de la Brigham and Women’s Hospital din Boston au căutat să măsoare anticorpii antivirali într-un grup de voluntari care se recuperau după COVID-19, rezultatele studiului¹ fiind publicate în jurnalul științific Cell.

Astfel, oamenii de știință au examinat probe de sânge și de celule de la persoane care și-au revenit dintr-o formă ușoară până la moderată de COVID-19. Deși majoritatea indivizilor au înregistrat o scădere a anticorpilor anti-SARS-CoV-2, un grup mic de persoane a păstrat anticorpi antivirali timp de câteva luni.

Pentru desfășurarea cercetării, echipa a recrutat 92 de persoane din zona Bostonului – majoritatea femei albe adulte – care și-au revenit dintr-un caz confirmat de COVID-19 în perioada martie-iunie a acestui an. Cinci dintre participanții la studiu au fost spitalizați, dar toți ceilalți au prezentat simptome în mare parte ușoare.

Oamenii de știință au colectat probe de sânge după ce simptomele au dispărut și,

 » sursa: www.replicaonline.ro

Articole similare