COVID-19: ce schimbări va aduce vaccinarea împotriva coronavirusului?

COVID-19: ce schimbări va aduce vaccinarea împotriva coronavirusului?

Deși vaccinarea anti-COVID se extinde zi de zi la nivel mondial, experții spun că multe restricții vor rămâne în vigoare încă cel puțin câteva luni.

Având în vedere că va dura o vreme până când vaccinurile vor avea un efect pronunțat la nivel mondial, e de așteptat ca multe dintre restricțiile actuale să se mențină pentru cel puțin câteva luni bune, scrie doc.ro.

Nu vor exista schimbări mari în viitorul foarte apropiat

Viața de zi cu zi a fost dată peste cap la nivel global din cauza pandemiei de COVID-19. Deși, în prezent, vaccinarea ia amploare, experții în sănătate spun că ideea de normalitate, așa cum o percepeam înainte de pandemie nu va reveni prea curând. Momentan, prioritatea la vaccinare este acordată personalului esențial, vârstnicilor și bolnavilor cronic, adică persoanelor cu risc ridicat de COVID-19 în forme grave.

Deocamdată, vaccinurile nu sunt suficiente pentru toată lumea, însă companiile producătoare care au primit autorizații de urgență fac tot posibilul pentru a furniza dozele necesare vaccinării pentru populații din întreaga lume. Cu toate acestea, este realist să ne gândim că până ce vaccinurile vor ajunge și la populația generală, vor mai trece luni întregi.

Potrivit experților, schimbări substanțiale în ceea ce privește măsurile de prevenire a infectării cu coronavirus și ușurarea restricțiilor actuale se vor vedea abia după luna iunie a anului 2021. Cursul pandemiei, așadar, nu va fi schimbat de pe o zi pe alta; însă zilnic vor fi făcuți pași spre un viitor în care să revenim la o libertate mai mare de mișcare și de contact cu cei din jur.

Oamenii trebuie monitorizați pentru a-și face și a doua doză de vaccin

La fel ca în cazul majorității vaccinurilor, și cele anti-COVID-19 necesită administrarea în două doze separate,

 » sursa: www.replicaonline.ro

Articole similare

Antrenorul de calibru dorit de Juventus

Antrenorul de calibru dorit de Juventus

Eliminată încă din optimi în Champions League și ratând un deceniu de dominație în Serie A, Juventus vrea un nou antrenor după finalizarea sezonului actual. Dorit ca tehnician este nimeni altul decât Zinedine Zidane. Multe voci vorbesc despre o despărțire între Zidane și Real Madrid, iar ruptura s-ar putea produce în următoarele săptămâni. Chiar dacă […]