Copil de 3 ani din Botoșani mort în ambulanță. Tatăl acuză cadrele medicale: ”De ce nu a plecat medicul direct după băiat cu prima salvare? Îi era frică să iasă în frig afară?”

Copil de 3 ani din Botoșani mort în ambulanță. Tatăl acuză cadrele medicale: ”De ce nu a plecat medicul direct după băiat cu prima salvare? Îi era frică să iasă în frig afară?”

Miercuri spre joi noaptea părinții unui copil de 3 ani din Botoșani au sunat la 112 pentru a chema o ambulanță cu medic, întrucât fiul lor ar fi început să scuipe sânge. Băieţelul a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după ce a fost preluat de cadrele medicale și, deși resuscitat tot timpul cât a fost în ambulanță, acesta a decedat la spital. 

A fost solicitare pentru ambulanţă pentru un copil de trei ani şi jumătate care din declaraţia părinţilor ar fi scuipat sânge, ar fi avut sânge la nivelul gurii. S-a trimis ambulanţa cu asistent. S-au început manevrele de resuscitare şi s-a solicitat ambulanţa cu medic, care s-a deplasat la faţa locului. Când a ajuns medicul, pacientul era în asistolie, fără ritm cardiac, fără respiraţie. A fost intubat, s-au continuat manevrele de resuscitare şi s-au deplasat către spital. Pe tot parcursul transportului, pacientul nu a prezentat niciun semn de revenire, motiv pentru care după 50 de minte s-a declarat decesul„, a declarat Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei.

Tatăl copilului, Alexandru Mancaş, este decis să ajungă în instanță, deoarece consideră că viața copilului ar fi fost salvată dacă la fața locului s-ar fi deplasat un medic, nu un asistent. „E nemulţumirea mea că a venit prima salvare şi a stat cu băiatul în pădure şi a aşteptat a doua salvare cu medicul. Asta e nemulţumirea. De ce nu a plecat medicul direct după băiat cu prima salvare? Îi era frică să iasă în frig afară? Intru în tribunal cu ei. Mă duc să vorbesc cu avocatul„, a declarat acesta.

Autorităţile sanitare au demerat o anchetă în acest caz, atât pentru a identifica cauzele decesului, cât şi pentru a afla dacă intervenţia ambulanţei a fost conformă cu procedurile legale.

 » sursa: qbebe.ro

Articole similare

Așa arată Miss Germania 2021: are 33 de ani și este mamă

Așa arată Miss Germania 2021: are 33 de ani și este mamă

O femeie în vârstă de 33 de ani, mamă a doi copii, a fost încoronată Miss Germania 2021 în cadrul unui concurs reînnoit care, potrivit organizatorilor, are în prim-plan convingerile şi personalitatea participantelor şi este mai puţin axat pe aspectul fizic, renunţându-se la clasica defilare în costumul de baie, relatează duminică Reuters, informează Agerpres, citate […]