Confort sporit pentru pacienții OncoHelp Timișoara

Confort sporit pentru pacienții OncoHelp Timișoara

Preocuparea constantă a Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp pentru creșterea calității serviciilor medicale oferite pacienților bolnavi de cancer se reflectă inclusiv în finalizarea unui proiect început în anul 2019. Proiectul, demarat odată cu înscrierea în cursa Timotion 2019, viza schimbarea mobilierului din spital (paturi și noptiere). Astfel, în toamna anului 2019 s-a realizat înlocuirea a 54 de seturi de mobilier, achiziția efectuându-se cu sumele donate de participanții la cursa Timotion 2019, dar și cu fondurile proprii ale Asociației OncoHelp.

Sfârșitul anului 2020 este marcat de finalizarea proiectului – prin achiziționarea din fonduri proprii, a unui numar de 120 de paturi electrice (cu mai multe funcții) și 48 de noptiere, printr-o investiție de 230.000 lei. În consecință, toate paturile alocate spitalizării continue din secțiile de oncologie medicală, hematologie, radioterapie și îngrijiri paliative ale Centului de Oncologie OncoHelp sunt noi și echipate cu saltele cu protecție impermeabilă. O parte din această investiție (48 de paturi + noptiere) va fi direcționată utilării noii clădiri a Centrului de Oncologie OncoHelp, clădire care pune la dispoziția bolnavilor de cancer – în mod gratuit – locuri de cazare în spații dotate cu 2 sau 3 paturi și baie proprie.

Fiind o organizație non-profit și bazându-se pe sprijinul comunitații, Asociația OncoHelp înțelege să vadă dincolo de nevoile sale și să vină în sprijinul altor instituții care au nevoie de ajutor. Astfel, o parte din mobilierul înlocuit în cadrul Centului de Oncologie OncoHelp și aflat într-o stare bună de funcționare, a fost donat către două spitale: Spitalul Orășenesc Deta și Spitalul “Dr. Karl Diel’’ din Jimbolia.

Îngrijirea sănătății pacienților bolnavi de cancer realizată în cele mai bune condiții, reprezintă un scop fundamental al întregii echipe a Asociației OncoHelp, ce ne ghidează în activitatea noastră zilnică, dar și în proiectele de viitor.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Antrenorul de calibru dorit de Juventus

Antrenorul de calibru dorit de Juventus

Eliminată încă din optimi în Champions League și ratând un deceniu de dominație în Serie A, Juventus vrea un nou antrenor după finalizarea sezonului actual. Dorit ca tehnician este nimeni altul decât Zinedine Zidane. Multe voci vorbesc despre o despărțire între Zidane și Real Madrid, iar ruptura s-ar putea produce în următoarele săptămâni. Chiar dacă […]