Comuniștii din USR-PLUS trec la atacul de tip sovietic al Bucureștiului prin țintirea simbolurilor creștine ale orașului. Schimbarea denumirii Parcului Sf. Ștefan, complet imorală: chiar Biserica Sf. Ștefan a donat terenul pentru parc!

Comuniștii din USR-PLUS trec la atacul de tip sovietic al Bucureștiului prin țintirea simbolurilor creștine ale orașului. Schimbarea denumirii Parcului Sf. Ștefan, complet imorală: chiar Biserica Sf. Ștefan a donat terenul pentru parc!

Ocuparea Bucureștiului și a țării de către trupele Armatei Roșii a adus pe lângă nenumăratele crime și jafuri și dărâmarea statuilor și schimbarea denumirilor unor străzi sau edificii cu nume importante din istoria României. După ce s-au opus vehement finanțării Schitului românesc Prodromu de la Sfântul Munte Athos, urmașii bolșevicilor NKVD, trupele USR-PLUS, merg mai departe pe urmele Armatei Rusiei sovietice.

ActiveNews publică în exclusivitate documente istorice care dovedesc că locul pe care se află Parcul Sf. Ștefan, a cărui denumire este propusă spre schimbare de către comuniștii din USR-PLUS, a aparținut Bisericii Sf. Ștefan.

O aberație care se discută chiar acum, la propunerea USR-PLUS, este schimbarea denumirii Parcului Sf. Ștefan și a unei străzi cu numele primarului liberal al orașului din perioda interbelică, Alexandru Donescu. Intenția, care poate părea onorabilă, maculează de fapt memoria lui Donescu, pentru că el însuși a denumit astfel parcul, după ce a primit terenul pe care se află acesta chiar din partea Bisericii Sf. Ștefan – Călărași. De altfel, primarul Donescu a fost epitrop al Bisericii Sf. Ștefan și ctitor al casei parohiale, la ridicarea căreia a contribuit în semn de omagiu pentru donația Bisericii către oraș (foto dreapta).

Practic se nesocotește chiar voința primarului pe care, chipurile, neo-marxiștii ar vrea să-l preamărească în acest fel, fără nici o explicație logică, dacă oricum se atribuie numele liberalului unei străzi. Aberația este condamnată chiar de către un liberal.

Deputatul PNL Daniel Gheorghe a transmis un mesaj vehement pe contul de Facebook, din cauza unei decizii luate de USR-PLUS. Politicianul liberal este nemulțumit pentru
că oficialii USR-PLUS au început să schimbe numele unor locuri istorice
din București, după cum transmite și EVZ, fără să aibă vreun motiv temeinic.

„Citesc foarte surprins cum cei de la USR-PLUS se apuca să schimbe
complet aiurea nume de locuri istorice din București. Ba chiar pare-se
că astfel de gesturi se înscriu într-un program concertat de atac la
adresa Bisericii Ortodoxe Române. Parcul Sfântul Ștefan nu este un nume
pus așa în glumă, ci el provine de la numele unei biserici în stil
brancovenesc, emblematică pentru întreg spațiul urban al zonei și
ctitorita între anii 1764-1768.

Da, Alexandru Donescu a fost un primar liberal excepțional al
Bucureștilor din anii ’30 care ar merita chiar un mare bulevard întreg
să ii poarte numele, însă, aplicat la propunerea de față, chiar nu
puteau să-i acorde lui Donescu numele parcului care purta infamul nume
al unui ocupant sovietic de tristă amintire?” A scris deputatul Daniel
Gheorghe pe rețeaua de socializare, cu referire la un alt parc din apropiere, care poartă denumirea mareșalului sovietic Fiodor Tolbuhin.

„Lăsați parcul Sfântul Ștefan să rămână parcul Sfântul Ștefan și mai citiți și pe Bacalbasa, Ionescu – Gion ori Mircea Eliade, respectați
memoria istorică a Bucureștilor!” A mai preciat deputatul în postarea
îndreptată împotriva celor de la USR-PLUS.

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Articole similare