Clujul până în 2030:  pasaj subteran la aeroport, centură de nord cu lărgirea Bdul Muncii / Traficul greu va putea ocoli oraşul

Clujul până în 2030: pasaj subteran la aeroport, centură de nord cu lărgirea Bdul Muncii / Traficul greu va putea ocoli oraşul

Municipalitatea a găzduit, joi, o nouă dezbatere publică CIIC online, pe tema „Mobilitate”. Această dezbatere face parte din serie de consultări publice pentru realizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU) 2021-2030.

Primarul Clujului a rezumat discuţiile, vineri dimineaţa, la ZIUA LIVE. 

„Acest tren metropolitan va avea staţie la aeroport, va fi un pasaj subteran, şi din staţie vei ajunge direct pe aeroport. Vom lipi şi gara de aeroport şi vor mai fi şi alte staţii intermediare. 

Am pornit culoarul de mobilitate care vizează Câmpul Pâinii, paralel cu linia ferată, până la Gară, un culoar de trafic alternativ, care să decongestioneze traficul din zonă şi să permită dezvoltarea economică a părţii de nord a oraşului. 

Avem după aceea centura metropolitană, care se înteapă direct în Bulevardul Muncii, care le lărgeşte de la 2 la 4 benzi şi se duce şi se înţeapă în centura Vâlcele Apahida, la care se mai adaugă cealaltă parte, pentru conectarea Clujului la autostradă, pe la Martineştei. Asta ce înseamnă, că atunci când vi de la Bucureşti, şi vrei să mergi la Baia Mare, nu mai vi până la Nădăşel, prin Baciu, pe drum şi pe Muncii, prin Cluj-Napoca, ci cobori de pe autostadă la Martineşti şi intri pe drumul de 7 km, ajungi în DN1 în Cluj-Turda şi te duci pe centura Vâlcele Aphiada şi te-ai dus la Baia Mare sau Bistriţa. 

Celălat proiect mare, care e în lucru, electrificarea căii ferate Cluj-Bihor, care cuprinde modernizarea Pasajului de la Tăietura Turcului şi care va rezolva problema actuală asupra aglomerării în trafic din zonă. Aceste proiecte sunt în lucru şi urmează să fie dezvoltate în viitorul apropiat”, a declarat Boc. 

Primăria Cluj-Napoca organizează o nouă serie de dezbateri publice online sub cupola Centrului de Inovare si Imaginație Civică (CIIC). 

Agenda dezbaterilor:

Joi, 4 martie – SIDU 2021 -2030 Locuire
Joi, 11 martie – SIDU 2021 -2030 Clujul Metropolitan
Joi, 25 martie – Piața Karl Liebknecht și străzile adiacente
Marți, 6 aprilie – Reamenajarea Parcului Primăverii
*Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană
Toate dezbaterile vor începe la ora 17.00, se vor desfășura pe platforma electronică ZOOM și vor fi transmise live pe paginile de Facebook CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică și Municipiul Cluj-Napoca
.
”Continuăm seria de întâlniri pentru realizarea strategiei de dezvoltare a zonei metropolitane Cluj.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare