Clujul are opt producători de bere artizanală

Clujul are opt producători de bere artizanală

Numărul producătorilor locali de bere artizanală a crescut de şase ori în ultimii cinci ani, iar acum există 72 în toată ţara, în comparaţie cu Ungaria, unde numărul lor trece de 300.

Retailerul de bere artizanală şi produse româneşti RomBeer vrea să ajungă la un 702 locaţii în următorii cinci ani, atât prin investiţii proprii, cât şi prin francizare, în contextul în care apetitul românilor pentru bere artizanală este în creştere, a declarat fondatorul Igor Leşan, în emisiunea Investiţi în România.

„Vizăm centre comerciale, locaţii stradale, este foarte important să fim lângă publicul consumator. Nu vizăm locaţii de centru, locaţii industriale, vrem să mergem mai mult în cartierele aşa-numite dormitor“.

Investiţia necesară pentru deschiderea unei francize RomBeer se ridică la 40.000 de euro și se poate amortiza în doi ani. „Avem 64 de producători în portofoliu, din cei 72 din România. Am putea să vedem şi la noi 200-300 de producători, pentru că se dezvoltă în fiecare judeţ. Vedem deja patru producători în Sibiu, opt în Cluj“.

Reţea RomBeer din România cuprinde 20 de angajaţi, la care se alătură echipa de 12 oameni a francizorului. Producătorul la nivel industrial Ursus Breweries România (UBR) a investit 10 de milioane de euro într-o nouă fabrică de bere artizanală la Cluj-Napoca, numită Bârlog. Compania are un pub şi un magazin de suveniruri.

Vezi Ursus construiește „pe ruine” la Cluj

Momentan, compania are acolo doar trei variante de bere, dar în noiembrie va mai scoate sortimente noi pe piaţă. UBR este lider pe piaţa berii din România, cu afaceri de 2 miliarde de lei în 2019 şi trei fabrici locale. Compania a fost cumpărată de grupul japonez Asahi, înainte fiind mutată de la București la Cluj.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Apeluri către europarlamentarii români: NU VOTAȚI pentru PAȘAPORTUL DE VACCINARE! Românii sunt îndemnați să-și transmită opiniile către Parlamentul European. ActiveNews oferă AICI toate adresele

Apeluri către europarlamentarii români: NU VOTAȚI pentru PAȘAPORTUL DE VACCINARE! Românii sunt îndemnați să-și transmită opiniile către Parlamentul European. ActiveNews oferă AICI toate adresele

Mai multe organizații ale societății civile din Europa și România au început demersuri online către europarlamentari în vederea avertizării acestora asupra încălcărilor drepturilor fundamentale ale omului care ar decurge din adoptarea Pașaportului de Vaccinare la nivelul UE în urma votului programat pentru 28 aprilie a.c.. Astfel, organizația Notre Bon Droit din Belgia (Cont FB) oferă […]

Marea împădurire la Cluj. Reîncepe plantarea celor un milion de arbori

Marea împădurire la Cluj. Reîncepe plantarea celor un milion de arbori

Proiectul „Clujul Milion”, care constă în plantarea a un milion de arbori pe teritoriul județului Cluj, se reia de săptămâna viitoare, a anunțat Alin Tișe. Unul dintre noile proiecte ale Consiliului Județean (CJ) Cluj este plantarea a unui milion de arbori în județul Cluj, în următorii 10 ani. Proiectul va fi realizat printr-un parteneriat între […]