Cîţu: Vor fi creşteri și la pensii şi la alocaţii

Cîţu: Vor fi creşteri și la pensii şi la alocaţii

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri, după şedinţa de Guvern, că în 2021 vor creşte atât pensiile, cât şi alocaţiile, însă „în cea mai bună formulă pentru întreaga economie, nu doar pentru anumite categorii”.

Întrebat la briefing-ul de presă susținut la finalul ședinței de guvern ce se va întâmpla de la 1 ianuarie cu salariul minim şi cu alocaţiile, Florin Cîţu a răspuns că salariul minim a fost miercuri în primă lectură şi există intenţia de a-l creşte din 1 ianuarie: „Nu a fost adoptat azi, dar am fost asiguraţi că este ok să fie adoptat şi săptămâna viitoare”, a spus premierul, citat de Mediafax.

În ce priveşte alocaţiile şi promisiunea de majorare a acestora cu 40%, ajungându-se apoi la 20%, Cîţu a afirmat că pe actuala construcţie bugetară creşterea cu 20% a alocaţiilor este sustenabilă, dar decizia nu este a Guvernului, ci a Parlamentului.

Premierul a fost chestionat de jurnaliști și legat de creşterea pensiilor.

„Pot să vă spun ceea ce am făcut până acum. Despre creşteri vom vorbi când se va întâmpla, nu pot să fac speculaţii acum”, a spus premierul, iar când a fost întrebat dacă există posibilitatea ca procentul de 8% să fie modificat la capitolul creşteri de pensii, a spus: „Nu pot să vă dau răspunsul în acest moment. Bugetul se construieşte pe legislaţia în vigoare”.

„Vor fi creşteri şi la pensii şi la alocaţii dar în cea mai bună formulă pentru toată economia, nu doar pentru anumite categorii”, a adăugat Florin Cîţu.

Întrebat dacă se gândeşte la asumarea răspunderii pentru ca bugetul să fie adoptat mai repede, premierul a exclus această variantă, afirmând că merge pe dezbaterea în Parlament şi mizează pe „responsabilitatea parlamentarilor”.

Alocaţiile de stat pentru copii vor fi majorate cu 20%, astfel:

– pentru copii cu vârsta între 0-2 ani: vor creşte cu 73,8 lei. Alocaţiile vor ajunge la 443,8 lei
– pentru copii cu vârsta între 2-18 ani: vor creşte cu 37 lei. Alocaţiile vor ajunge la 222 lei

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

HOROSCOP 23 aprilie 2021

HOROSCOP 23 aprilie 2021

Iată ce vă rezervă astrele, în funcţie de zodie, pentru ziua de vineri, 23 aprilie 2021. Berbec Acorda atentie si nevoilor celor din jur. In ultima perioada te-ai concentrat mai mult asupra ta si ai uitat ca nu esti doar tu pe lume. Taur Te ocupi de o activitate care necesita un efort fizic marit. […]

Dănuț Aelenei (AUR): Observăm doar derapaje în ceea ce privește gestionarea pandemiei. Cine răspunde pentru criza din sănătate?

Dănuț Aelenei (AUR): Observăm doar derapaje în ceea ce privește gestionarea pandemiei. Cine răspunde pentru criza din sănătate?

Deputatul AUR Dănuț Aelenei trage un semnal de alarmă cu privire la lipsa de responsabilitate și seriozitate a actualei coaliții de guvernare, precum și a celor responsabili de gestionarea pandemiei. Toate inițiativele și planurile acestora privind managementul crizei din sănătate s-au dovedit a fi un fiasco și au afectat grav cetățenii României. „La începutul pandemiei […]