Cine finanțează partidul AUR? Iată care sunt sursele

Cine finanțează partidul AUR? Iată care sunt sursele

Lulea Marius, membru fondator al AUR, explică pe pagina sa de socializare care sunt sursele de finanțare ale AUR.

Sunt două categorii principale de sursă de finanțare: contribuțiile candidaților și donațiile venite din partea membrilor și susținătorilor:

„Expresia: „cine finanțează AUR” este una des folosită împotriva AUR, ca și cum nu ar fi posibilă autofinanțarea.

Dar voi răspunde punctând pe această campanie electorală.

Cheltuielile totale au fost de sub 200 000 de euro din care materialele tipărite cam jumătate. Sursele și cheltuielile sunt declarate la AEP, se verifică să respecte legea.
Sursele au fost cu precădere: contribuții proprii ale candidaților și donații. Prima parte domină.
Sunt candidați antreprenori, nu din cei care apar la televizor, și care au venit și cu 10-20 000 de euro. Sunt candidați ce au venit cu 1 000 de euro. Fiecare după puteri.

Donațiile au fost între 10 euro și 5 000 de euro, dar multe. Mulți români plecați au ajutat.

Dar aici e vorba de număr: cei care au făcut acest lucru sunt mulți”.

Acesta mai precizează faptul că prin numărul mare de voluntari ce și-au suportat singuri costurile s-a făcut o economie financiară care poate ajunge și la un milion de euro:

„Marele câștig al AUR îl reprezintă însă numărul mare de voluntari implicați în România: câteva mii. La acești voluntari AUR nu a suportat nici un cost: ei și-au plătit transportul, benzina, mâncarea, vestele, boxele, steagurile, etc…. Aici am făcut o economie de câteva sute de mii de euro, probabil chiar peste un milion.

În privința promovării online: materialele noastre au fost virale și s-au dus natural. Acolo unde s-a apelat la plată costurile sunt extrem de mici datorită richi-ului ridicat.

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Tudor Chirilă, reacție dură la adresa lui Cîțu: E absurd! Industria de spectacole, artiștii independenți nu există pentru acest guvern

Tudor Chirilă, reacție dură la adresa lui Cîțu: E absurd! Industria de spectacole, artiștii independenți nu există pentru acest guvern

Distribuie acest articol! Artistul Tudor Chirilă este vehement împotriva măsurilor luate de autorități în ceea ce privește organizarea spectacolelor și a evenimentelor din aer liber, întrucât, potrivit acestuia, „au mai multe restricții decât anul trecut”. Autoritățăile au stabilit recent noile reguli de participare la specatcole sau evenimente organizate în aer liber, precum și la cele […]

Joaca de-a normalitatea – CRITICII.RO

Joaca de-a normalitatea – CRITICII.RO

Distribuie acest articol! ‘’Cele bune să se adune, cele rele să se spele” Întâiul cetățean al țării, erou între schiori, negociatorul prim al națiunii și guvernator prin voie europeană,  anunță triumfător că ne reîntoarcem pioși si etapizat la viața normală, adică cea de dinainte de trâmbițata pandemie. Normalitatea nu mai este o stare de fapt, […]