Cifre oficiale: a crescut rata de infectare Covid-19 la copii. Cei de la grădiniță sunt cei mai afectați

Cifre oficiale: a crescut rata de infectare Covid-19 la copii. Cei de la grădiniță sunt cei mai afectați

Rata de infectare la copii a crescut după redeschiderea școlilor

Începând cu data de 15 februarie, la 7 zile de la redeschiderea școlilor, ratele de incidență săptămânală au crescut majoritar în grupa de vârsta 0-19 de ani și în grupa de vârsta 20-39 de ani. Urmărind evoluția ratelor de incidență din grupele de vârsta 0-4 ani, 5-9 ani, 10-14 ani și 15-19 ani se observă că acestea au o creștere mai accelerată decât cursul general al epidemiei.

La o analiză mai fină a grupelor de vârstă putem observa că s-au înregistrat creșteri în toate grupele sub 19 ani (0-4 ani, 5-9 ani, 10-14 ani si 15-19 ani), iar in cadrul grupei de vârstă 20-39 de ani doar în subgrupele 30-34 ani si 35-39 ani.

ponderea cazurilor confirmate pe grupe de varsta

Creșterea numărului de cazuri în grupa 0-19 ani nu este uniformă la nivel național, creșteri mai accentuate fiind înregistrate în 18 județe (Sibiu, Argeș, Alba, Sălaj, Dolj, Gorj, Bacău, Brăila, Satu Mare, Giurgiu, Caraș Severin, Călărași, Mehedinți, Brașov, Ialomița, Timiș, Harghita, Olt) și Municipiul București.

INSP spune că această creștere a numărului de cazuri nu poate fi pusă pe seama răspândirii în comunitate a tulpinii de coronavirus depistată în Marea Britanie.

Principallii factori care afectează situația epidemiologică sunt redeschiderea școlilor, care a adus și un nivel sporit de mobilitate și interacțiune suplimentară în cadrul comunităților. La acestea se adaugă și redeschiderea restaurantelor și cafenelelor, a sălilor de joc, a centrelor culturale, precum și relaxarea la nivel individuală în ceea ce privește respectarea măsurilor de protecție și a distanțării sociale, datorată „oboselii pandemice”.

97% din cazurile din grupa 0-19 ani sunt izolate la domiciliu

Cu toate acestea, în ciuda creșterii numărului de cazuri de COVID-19 în rândul copiilor, impactul direct asupra sistemului sanitar este redus.

 » sursa: qbebe.ro

Articole similare

Voi ne-ați îngenuncheat părinții! – CRITICII.RO

Voi ne-ați îngenuncheat părinții! – CRITICII.RO

”Căderea domnilor, bucuria nebunilor”, așa poate fi descrisă tragedia neamului românesc după decembrie 1989. Ne-am bucurat când kgb-istul Iliescu și Brucan ne rânjeau în față. Nu pot uita fața lui Brucan când îi înfiera pe golanii din Piața Universității. Am crescut cu chipurile acestor criminali în minte, am înțeles cine sunt și nu am uitat […]