Cidru de mere – rețetă sănătoasă pregătită la tine acasă

Cidru de mere – rețetă sănătoasă pregătită la tine acasă

Cidrul de mere câștigă tot mai multă popularitate datorită gustului delicios. Are o aromă deosebită și este considerat o băutură tonică și digestivă. Mai jos ți-am făcut pas cu pas rețeta de cidru de mere.

INGREDIENTE
 5 kg mere sănătoase, bine coapte
 10 litri apă de puţ sau de izvor
 sare de lămâie
 1 kg zahăr

MOD DE PREPARARE
O băutură sănătoasă și extrem de gustoasă pe care o poți pregăti la tine acasă! Urmărește rețeta de cidru de mere și vezi care sunt ingredientele care te ajută să obții cea mai bună băutură răcoritoare. 

Rețetă pentru cidru de mere:

Cidru de mere
Pașii sunt foarte simpli, așa că iată ce ai de făcut:

1. Merele se curăţă de părţile lovite, se taie în bucăţele mici şi se freacă bine cu sare de lămâie, ca să nu oxideze. Apoi se pun în apă.

2. Amestecul rezultat se trece printr-un teasc sau se zdrobesc cu maiul. Se adaugă zahărul, se amestecă bine şi se pune apoi totul într-o damigeană cu dop special pentru fermentaţie, prevăzut cu furtun. Furtunul se introduce într-un borcan cu apă.

3. Se lasă cidrul de mere aşa până când se opreşte fermentarea, apoi va trebui să stea încă 3 săptămâni, să se decanteze. După aceea, se poate trage în sticle.

Rețetă pentru cidru de mere
Acum poți savura băutura răcoritoare pregătită chiar de tine. Cel mai bun cidru de mere făcut din ingrediente naturale.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

PRIAevents vă invită să luați parte la Gala Fermierilor Români, eveniment național, de importanță pentru fermierii români în 27 mai 2021

PRIAevents vă invită să luați parte la Gala Fermierilor Români, eveniment național, de importanță pentru fermierii români în 27 mai 2021

PRIAevents vă invită să luați parte la Gala Fermierilor Români, eveniment național, ce va avea loc online și on-site la București în 27 mai 2021 la ASAS de la ora 10,00, iar începând cu ora 10,30 va fi transmis LIVE aici https://bit.ly/3urdbx2. Vom aborda subiectele cele mai importante pentru comunitatea acestora si vom reuni fermierii din […]