Cel mai bogat clujean: “Un partid să își asume sprijinirea industriei chimice”

Cel mai bogat clujean: “Un partid să își asume sprijinirea industriei chimice”

Omul de afaceri Ştefan Vuza, preşedinte combinatului Chimcomplex, spune că pentru industria chimică bani sunt, cerere există, dar nu este un lider care să adune toţi jucătorii la masă.

Preşedintele Chimcomplex, unic producător în țară al substanţelor active biocide pe bază de clor şi hipoclorit de sodiu, cu 2.000 de angajaţi, afirmă că pentru dezvoltarea industriei chimice naţionale e necesar sprijinul guvernului şi munca în echipă a tuturor actorilor ce conturează acest sector de activitate, conform ZF.

„Am discutat cu mai  multe firme din sectorul chimic şi farmaceutic pentru a ne asocia. Urmează să depunem un proiect la Bruxelles, privind zona de dezinfectanţi şi substanţe active folosite în zona sanitară.

Piaţă există, cerere există, bani sunt – pot fi atraşi din zona bancară sau prin fonduri europene nerambursabile, antreprenori sunt. Ceea ce lipseşte este un liant, un lider care să ne adune pe toţi la masă şi un partid care să-şi asume politic sprijinirea domeniului chimic“, a spus Ştefan Vuza.

Grupul Serviciile Comerciale Române (SCR), controlat de Vuza, cuprinde 19 firme, printre care Chimcomplex Borzești, Uzuc Ploiești, Sinterom Cluj-Napoca, Caromet Caransebeş, Someş Dej.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Cum vrea GAL Caraș-Timiș să scoată mii de persoane din sărăcie, în Caraș Severin și Timiș?

Cum vrea GAL Caraș-Timiș să scoată mii de persoane din sărăcie, în Caraș Severin și Timiș?

Asociația Grupul de Acțiune Locală GAL Caraș-Timiș, în parteneriat cu Episcopia Caransebeșului, Școala Gimnazială Târnova și Asociația de Prietenie Romano-Franceza „ROMFRA”, a lansat proiectul „Măsuri integrate pe teritoriul GAL Caraș-Timiș”. Astfel, au fost selectate 1.260 de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială selectate pentru a beneficia de sprijin în cadrul proiectului. Obiectivul […]

A treia doză de otravă, al patrulea val de minciună

A treia doză de otravă, al patrulea val de minciună

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută! Gata! Cioclii apocaliptici au fost reactivați. Motoarele mașinăriei de manipulare în masă au început din nou să duduie, să […]