Cel de-al 29-lea președinte al SUA ar putea fi exhumat. Cererea făcută de nepotul său

Cel de-al 29-lea președinte al SUA ar putea fi exhumat. Cererea făcută de nepotul său

Nepotul fostului președinte american Warren G Harding a cerut în instanţă exhumarea rămăşiţelor bunicului său. James Blaesing spune că vrea să stabilească legătura de rudenie cu acesta cu „certitudine științifică”, potrivit BBC.

Ceilalți membri ai familiei lui Harding s-au opus acestei cereri, motivând că au acceptat dovezi bazate pe ADN că mama lui Blaesing, Elizabeth Ann Blaesing, era fiica lui Harding și a lui Nan Britton.

Harding, al 29-lea președinte al SUA, a avut o relație extraconjugală cu Britton înainte și în timpul mandatului său, între 1921 și 1923.

Legătura dintre ei a fost dezvăluită la câțiva ani după moartea lui Harding, din cauza unui atac de cord, în 1923.

Britton a vorbit despre relația ei cu Harding într-o carte publicată în 1927, „Fiica președintelui”, dar nu a căutat niciodată dovezi care să confirme paternitatea copilului. Harding nu a avut alți copii.

Apoi, în 2015, testarea genetică a confirmat o potrivire între ADN-ul lui Blaesing și cel al doi descendenți ai lui Harding. Legătura biologică a lui Blaesing cu Harding a fost declarată oficial de AncestryDNA, o divizie a Ancestry.com.

Nemulțumirile lui Blaesing au apărut înaintea aniversării a 100 de ani de la alegerea lui Harding în funcția de președinte, în 1920. Urmașii fostului președinte se pregătesc să marcheze ocazia cu un nou centru prezidențial în Marion, Ohio, unde s-a născut Harding. Dar Blaesing se plânge că el și mama sa nu au primit recunoașterea pe care o merită în noul muzeu.

„Am făcut testul și l-am adus publicului în 2015. Acum este 2020 și nimeni nu mi-a cerut nimic”, a spus el.

Blaesing a spus că „ca povestea lui, a mamei sale și a bunicii sale merită să fie incluse în muzee” și că speră să obțină acest lucru oferind dovezi suplimentare pe bază de ADN despre legătura sa biologică cu Harding.

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Ministrul Educației către profesori: Vreți să nu mai predați online, vaccinați-vă!

Ministrul Educației către profesori: Vreți să nu mai predați online, vaccinați-vă!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință desfășurată saptamâna trecută la Ploiești, a afirmat că ar exista o presiune din ce in ce mai mare din partea părinților pentru ca reluarea școlii cu prezență fizică să fie doar cu cadrele didactice vaccinate, celelalte care au refuzat sau nu au apucat încă sa-și facă vaccinul urmând sa […]

115 cazuri noi și 8 decese la Cluj în ultimele 24 de ore

115 cazuri noi și 8 decese la Cluj în ultimele 24 de ore

În spitalele din județ sunt internate 746 de persoane infectate cu COVID-19, dintre care 94 la ATI.  Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: Rata incidenței pe județul Cluj : 5,16;  În ultimele 24 de ore, 115 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj;  Total număr de teste 746 din care 206 diagnostic […]