Ceaiul de mătase de porumb: beneficii și contraindicații

Ceaiul de mătase de porumb: beneficii și contraindicații

Mătasea de porumb conține o varietate de compuși vegetali care pot fi responsabili pentru diverse efecte benefice asupra sănătății. Acest remediu natural a fost utilizat din vechime pentru a trata o varietate de afecțiuni, inclusiv probleme de prostată, infecții ale tractului urinar și boli de inimă, scrie doc.ro

Mătasea de porumb (Stigma maydis) reprezintă acele fire galben-maronii care cresc peste boabele știuletelui de porumb și a fost folosită în tradiția nativilor americani și a chinezilor pentru tratarea multor boli. Bogată în flavonoide, are potențiale proprietăți antioxidante, diuretice și hipoglicemiante.

Mătasea de porumb poate fi folosită proaspătă, dar este adesea uscată înainte de a fi consumată sub formă de ceai sau extract. Se poate găsi, de asemenea, în magazinele naturiste, sub formă de capsule. Ceaiul de mătase de porumb și unele suplimente sunt administrate în prezent în special pentru tratarea anumitor probleme urinare, dar nu numai.

Ce beneficii are mătasea de porumb?

Deși studiile științifice sunt limitate, cercetări preliminare sugerează că mătasea de porumb poate avea beneficii pentru sănătate, în special pentru anumite tipuri de afecțiuni inflamatorii, cum ar fi diabetul. Aceste beneficii pot fi corelate cu conținutul de antioxidanți.

Studii multiple efectuate în eprubetă și pe animale au demonstrat că flavonoidele din mătasea de porumb¹ reduc stresul oxidativ și protejează împotriva radicalilor liberi. În plus, cercetările au arătat că extractul de mătase de porumb poate reduce inflamația prin suprimarea activității a doi compuși inflamatori majori. Este nevoie, însă, și de studii cu participanți umani pentru a consolida aceste concluzii.

Mătasea de porumb ar putea regla glicemia

Unele cercetări indică faptul că mătasea de porumb poate reduce glicemia și poate ajuta la gestionarea simptomelor diabetului. Un studiu efectuat pe animale indică faptul că șoarecilor diabetici cărora li s-au administrat flavonoide din mătase de porumb li s-a redus semnificativ glicemia comparativ cu un grup de control.

 » sursa: www.replicaonline.ro

Articole similare

Voi ne-ați îngenuncheat părinții! – CRITICII.RO

Voi ne-ați îngenuncheat părinții! – CRITICII.RO

”Căderea domnilor, bucuria nebunilor”, așa poate fi descrisă tragedia neamului românesc după decembrie 1989. Ne-am bucurat când kgb-istul Iliescu și Brucan ne rânjeau în față. Nu pot uita fața lui Brucan când îi înfiera pe golanii din Piața Universității. Am crescut cu chipurile acestor criminali în minte, am înțeles cine sunt și nu am uitat […]