Cea mai mare companie din Cluj a câștigat șapte licitații pentru benzinării pe autostrăzile României

Cea mai mare companie din Cluj a câștigat șapte licitații pentru benzinării pe autostrăzile României

Compania petrolieră MOL România, agentul economic cu cea mai mare cifră de afaceri din județ, și-a adjudecat cele mai multe dintre spațiile puse la bătaie pe autostrăzi de către administratorul acestor șosele de mare viteză din țară.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a desemnat câștigătorii licitației pentru utilarea/dotarea, operarea și întreținerea spațiilor pentru servicii aflate pe A1 și A2. Procedura de achiziții publice presupune concesiunea de servicii în scopul utilării, dotării, operării și întreținerii spațiilor pentru servicii aflate pe autostrăzile din România deschise traficului rutier, situate pe rutele Nădlac – Sibiu (A1) și Pitești – București (A1) și Cernavodă – Constanța (A2).

Compania clujeană a câștigat spații de servicii stânga și dreapta la km 446+890, km 428+310, km 389+710, pe A1 Lugoj – Deva; spații de servicii stânga și dreapta, km 340+500 pe A1 varianta de ocolire Deva – Orăștie la standard de autostradă; la km 316+560, dreapta și km 316+360, stânga, km 297+900, stânga și km 297+000, dreapta, pe A1 Orăștie – Sibiu.

De asemenea, MOL România a reușit să își adjudece spații de servicii stânga și dreapta, km 110+100, pe A1, tronson București – Pitești și pe km 186+090, stânga și km 186+580, dreapta, pe A2 Medgidia – Constanța. Alte loturi au fost câștigate de Rompetrol Downstream (5).

Durata contractelor de concesiune este de 240 luni (20 ani). Contractele se vor putea semna după expirarea termenului legal de 10 zile în care se pot depune contestații. „A fost pentru prima oară în istoria CNAIR când s-a organizat o procedură de concesionare a spațiilor de servicii ce deservesc drumurile naționale și autostrăzile aflate în administrarea companiei”, a precizat conducerea CNAIR.

Compania petrolieră MOL România Petroleum Products Cluj a fost inclusă într-un consorțiu care vizează formarea unei rețele de stații de încărcare care să permită circulația cu mașini electrice în șase state din Europa Centrală și de Est. Aceasta înregistra, în 2019, afaceri de 1,6 miliarde de euro, fiind urmată, în județul Cluj, de De’Longhi, Emerson, Intercars și Terapia.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Floreştenii de pe strada Valea Gârboului sunt îngroziţi. Şantierul vecin avansează nestingherit, iar lor le fuge pământul de sub picioare

Floreştenii de pe strada Valea Gârboului sunt îngroziţi. Şantierul vecin avansează nestingherit, iar lor le fuge pământul de sub picioare

Pe strada Valea Gârboului din Floreşti, datorită excavărilor efectuate, curtea blocului cu nr. 58 a alunecat la vale la o diferenţă de un metru. În comuna clujeană Floreşti, răsare o construcție care se pare că pune în pericol siguranța oamenilor. Deja floreştenii au atras atenţia autorităţilor despre situaţia care pur şi simplu îi îngrozeşte, însă primarul […]

Rafila, doctorul PANDEMIE: O să ajungem la 10 mii de cazuri pe zi

Rafila, doctorul PANDEMIE: O să ajungem la 10 mii de cazuri pe zi

Deputatul PSD, Alexandru Rafila, a declarat, vineri seară, că numărul cazurilor de coronavirus va creşte în perioada următoare, dar este important că, odată cu vaccinarea, numărul persoanelor vulnerabile devine tot mai mic. Rafila nu exclude posibilitatea de a ajunge din nou la 10.000 decazuri zilnic, însă apreciază că este important şi ritmul de creştere. ”E […]