Ce e bun la Bucureşti, merge şi-n Cluj. Un reputat medic, primul pe lista PSD Cluj la Camera Deputaților

Ce e bun la Bucureşti, merge şi-n Cluj. Un reputat medic, primul pe lista PSD Cluj la Camera Deputaților

Pe modelul medicilor Alexandru Rafila şi Adrian Streinu Cercel la Bucureşti, Patriciu Achimaș-Cadariu va deschide lista PSD Cluj pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie. 

Strategia PSD la Bucureşti, cu medicii Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel pe listele pentru Camera Deputaților și Senat, se repetă și la Cluj.

Vasile Dâncu l-a pus cap de listă la Camera Deputaților pe medicul Patriciu Achimaș-Cadariu. Decizia a fost luată, formal, în ședința PSD Cluj de astăzi.

Medicul clujean este fost ministru al Sănătății în Guvernul Dacian Cioloș (17 noiembrie 2015 – 9 mai 2016), în care Vasile Dâncu a fost vicepremier și ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Patriciu Achimaș-Cadariu este conferențiar universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” și doctor în științe medicale. Din februarie 2012 până la data confirmării ca ministru, a fost managerul Institutul Oncologic „Prof.Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca. 

În acest moment, Achimaș-Cadariu lucrează ca medic primar în cadrul Secţiei Chirurgie Oncologică la Institutul Oncologic „Prof.Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.

„Bătălia” pentru prima poziție la Camera Deputaților în cadrul PSD Cluj a fost una aprigă. Printre numele cotate cu șanse s-au regăsit, inițial, cel al liderului interimar al PSD Cluj, Alexandru Cordoș, și cel al fostului secretar de stat Gabriela Ciot. Alte două variante vehiculate, venite de această dată din zona de business, au fost Patrițiu Abrudan, Regional Manager la Banca Transilvania și fost arbitru de fotbal, și omul de afaceri Ștefan Gadola, CEO al companiei clujene Energobit și acționar al clubului de fotbal CFR Cluj.

Locul 1 la Senat pe listele PSD Cluj va fi ocupat de Vasile Dâncu.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Bolnavii non-COVID internați ar putea fi vaccinați în spital

Bolnavii non-COVID internați ar putea fi vaccinați în spital

DISTRIBUIE Coordonatorul CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marţi că autorităţile au în vedere posibilitatea imunizării în spitalele non-COVID în care sunt internaţi pacienţi de boli cronice. „Un aspect important pe care îl avem în vedere în perioada următoare (…) este de a vaccina în spitalele de tip non-COVID în care sunt internaţi pacienţi de […]

Orban bagă presa în țarc la fel Dragnea. Îl deranjează întrebările jurnaliștilor

Orban bagă presa în țarc la fel Dragnea. Îl deranjează întrebările jurnaliștilor

Liberalii, care în perioada de opoziție înfierau orice gest cu accente anti-democratice ale fostului lider PSD, Liviu Dragnea, au ajuns acum să facă exact la fel ca el. Pe Ludovic Orban îl deranjează întrebările jurnaliștilor și a pus gând rău presei. Orban a ajuns să joace exact rolul lui Liviu Dragnea, adică de președinte al […]