Ce boli GRAVE poate ascunde oboseala cronică. Când trebuie să mergi la medic

Ce boli GRAVE poate ascunde oboseala cronică. Când trebuie să mergi la medic

Toți oamenii, indiferent de vârstă, se pot confrunta cu stări de oboseală accentuată. Atunci când devin persistente, fără motive evidente, ar trebui să mergem la un consult.

Fiecare dintre noi ne-am confruntat cu această problemă, fie pentru că am avut o perioadă mai aglomerată, fie din cauza somnului insificient, sau a unei carențe de vitamine. Oboseala este descrisă, în general, prin cuvinte precum: letargie, epuizare şi lipsă de concentrare. Dacă pentru mulţi, oboseala trece după o minivacanţă, un somn bun şi consumul echilibrat de nutrienți, pentru unii această stare se prelungeşte pe o perioadă îndelungată şi trebuie tratată înainte de a avea repercusiuni definitive asupra stării de bine.

Înainte să cataloghezi oboseala prelungită ca fiind un simptom trecător, datorat agitaţiei de la birou sau nevoilor pe care le au copii, asigură-te că:

– Ai o dietă echilibrată, care poate menţine un nivel ridicat de energie

– Nu ai deficienţă de vitamine

– Dormi suficient noaptea

– Nu ai o greutate peste cea recomandată vârstei şi înălţimii tale

– Nu duci o viaţă sedentară

– Nu eşti o persoană supusă unui nivel de stres ridicat

– Nu suferi de depresie

În situaţia în care regimul alimentar, activitatea fizică şi alegerile sănătoase nu ameliorează până la dispariţie oboseala, este posibilă diagnosticarea cu câteva dintre bolile comune care se ascund în spatele acestei afecțiuni, precum: anemie, boli cronice, probleme cardiologice, diabet, hipotiroidie, scleroză multiplă. 

Oboseala excesivă este o modalitate a organismului de a trasmite o serie de neregularităţi la nivelul corpului. De aceea, este indicată discuţia cu medicul specialist pentru a determina care este cauza şi cursul unui tratament, informează medihelp.ro.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

EnergoBit pregătește proiecte de energie verde de 3.000 MW

EnergoBit pregătește proiecte de energie verde de 3.000 MW

Integratorul clujean de soluții energetice se află în faza de proiectare de capacități de energie regenerabilă de 2.000 MW în sistem fotovoltaic și de 1.000 MW în sistem eolian. Mihaela Coroiu, marketing strategy director al Energobit, a spus, în cadrul unei conferințe Energynomics, că România ar trebui să se orienteze către proiecte mici și mijlocii în […]

Jaf la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova: Circa 1 milion de lei, furați pe studii falsificate

Jaf la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova: Circa 1 milion de lei, furați pe studii falsificate

Procurorii fac vineri dimineaţă trei percheziţii în judeţele Giurgiu şi Dolj, într-un dosar penal în care se fac cercetări privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, de către o persoană cu funcţie de conducere în cadrul unei companii de interes strategic naţional, conform Parchetului ICCJ, care precizează că este vizată depunerea la dosarul de angajare a unor […]