Ce averi au „greii” care vor șefia județului Cluj: câte 9 terenuri, 3 apartamente, maşini Mercedez-Benz şi bijuterii

Ce averi au „greii” care vor șefia județului Cluj: câte 9 terenuri, 3 apartamente, maşini Mercedez-Benz şi bijuterii

ZIUA de CLUJ a consultat declarațiile de avere a celor mai cunoscuți candidați pentru președinția Consiliului Județean Cluj, la alegerile locale din 27 septembrie.

Candidatul PNL și actualul șef al județului Cluj, Alin Tișe, deține o casă în municipiul Cluj-Napoca și un autoturism Mercedez-Benz, din 2017, care este evaluat la un preț mediu de 50.000 de euro pe site-urile de specialitate. El mai deține bijuterii și ceasuri în valoare de 5.000 de euro. De asemenea, Tișe are un cont bancar la BRD cu suma de aproximativ 15.000 de euro. Venitul acestuia în ultimul an fiscal, a fost de 21.000 de euro, sumă provenită de la conducerea Consiliului Județean Cluj.

Remus Lăpușan, candidatul la președinția Consiliului Județean Cluj din partea PRO România, are în proprietate nu mai puțin de 9 terenuri, cel mai mare fiind de 15.773 m², în satul Berindu, județul Cluj. Acesta mai deține un apartament și o casă în municipiul Cluj-Napoca. Lăpușan are conturi deschise la mai multe bănci, care împreună depășesc suma de 90.000 de euro. Ca președinte director al „Uniqa Asigurări de Viață”, el a avut un venit anual de 97.000 de euro.

Din partea PMP, senatorul Cristian Lungu, deține 3 apartamente și un autoturism Mercedes-Benz. El posedă două conturi curente, la Raiffeisen Bank și la Banca Transilvania în valoare de 110.000 de euro, respectiv 100.000 de euro. Senatorul PMP câștiga anual din indemnizație, 27.000 de euro, iar din închirieri imobiliare, 33.900 de dolari.

Șeful PSD Cluj, Alexandru Cordoș, posedă un teren agricol în municipiul Turda și un teren intravilan în comuna Feleacu. Tot în Feleacu, acesta mai are și o casă de 126 m². Cordoș conduce un Renault Megane și mai are în proprietate bijuterii și tablouri în valoare de 10.000 de euro. Din profesia de cadru univeristar, el a avut un venit anual de 12.000 de euro.

Cătălin Sălăgean este candidatul alianței USR-PLUS și deține două terenuri cu suprafața totală de 2.777 m². De asemenea, mai are în proprietate un apartament și o casă de locuit. Acesta are un credit la ING în valoare de 85.000 de euro, scadent în anul 2039. Venitul declarat pe ultimul an de către Sălăgean a fost doar de aproximativ 3.000 de euro.

De la UDMR, candidează Istvan Vakar, care are o casă de 100 m² în Cluj-Napoca. Acesta deține mai multe conturi bancare, care depășesc suma de 50.000 de euro.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Rectorul UBB Daniel David: De ce s-a blocat campania de vaccinare? „Am transformat în exemple tot felul de vrăjitori horoscopiști”

Rectorul UBB Daniel David: De ce s-a blocat campania de vaccinare? „Am transformat în exemple tot felul de vrăjitori horoscopiști”

Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, psihologul Daniel David propune soluții pentru deblocarea campaniei de vaccinare. Acesta spune că trebuie crescută accesibilitatea la vaccin în zonele rurale și asociate măsurile de relaxare cu acceptarea vaccinării. În momentul de față sunt peste 4.271.000 de persoane vaccinate cu schema completă și peste 322.900 persoane vaccinate doar cu prima […]

Minerii acuză Guvernul de genocid social. Ei cer recunoașterea condițiilor de muncă speciale în care-și desfășoară activitate

Minerii acuză Guvernul de genocid social. Ei cer recunoașterea condițiilor de muncă speciale în care-și desfășoară activitate

Distribuie acest articol! Minerii acuză Guvernul de genocid social. Ei cer recunoașterea condițiilor de muncă speciale în care-și desfășoară activitate. În acest sens, un grup de sindicalişti de la Sindicatul Energia Rovinari a venit astăzi, 16 iunie, la Camera Deputaţilor pentru a solicita adoptarea unui proiect de lege care introduce minerii şi energeticienii din Complexul […]