Cazul primarului mort reales în Deveselu a făcut înconjurul lumii

Cazul primarului mort reales în Deveselu a făcut înconjurul lumii

Cazul primarului din comuna Deveselu, Ion Aliman, decedat în urma infectării cu noul coronavirus în data de 4 septembrie care a fost reales la alegerile din 27 septembrie a ajuns şi în presa externă.

Ion Aliman a adunat 1.020 de voturi din 1.600 valabil exprimate. Acelaşi număr de voturi a fost şi la Consiliul Local, astfel că PSD va avea la Deveselu un viceprimar, care va fi şi primar interimar până la alegerile parţiale, care se vor organiza pentru alegerea primarului. Publicaţii cunoscute atât din Europa cât şi din SUA au relatat întâmplarea.

a fost titlul pe care cititorii Reuters l-au putut vedea astăzi.

„Poveste zilei vine din micul sat Deveselu, din România: primarul Ion Aliman a fost reales triumfător, la două săptămâni după … moartea sa din pricina coronavirus”, a scris Le Parisien.

„Primarul reales triumfător după moartea sa”, a scris cotidianul elveţian 24 heures.

„PSD a pierdut cursa pentru primăria din Bucureşti, dar a sărbătorit o victorie oarecum bizară, dulce-amară”, a scris ABC News.

CNN a relatat evenimentul bizar petrecut la mormântul „fostului actual primar”: „Un videoclip difuzat pe reţelele de socializare a arătat zeci de săteni care vizitează mormântul lui Ion Aliman, să aprindă lumânări după încheierea votului”

Evenimentul a amuzat şi publicul din Canada unde CBC a relatat evenimentul.

Situaţia a strânit reacţii amuzante şi pe reţelele sociale. „Probabil că nu doresc să supere un vampir”, a comentat votul oamenilor din Deveselu un utilizator pe Reddit.

„Aş alege mai degrabă o persoană decedată decât pe Trump, deci înţeleg cum este posibil”, a scris un utilizator pe Twitter.

„Nu aş vrea să fiu unul dintre adversarii săi… să mă plimb spunând că am pierdut o cursă în faţa unui mort”, a glumit un utilizator pe Facebook.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

SUA: Militar de culoare, scos din maşină sub ameninţarea armelor şi stropit cu spray paralizant de poliţişti

SUA: Militar de culoare, scos din maşină sub ameninţarea armelor şi stropit cu spray paralizant de poliţişti

Guvernatorul statului american Virginia, Ralph Northam, a ordonat duminică declanşarea unei anchete după difuzarea de imagini în care se putea vedea cum doi poliţişti îşi îndreaptă armele asupra unui militar de culoare şi îl stropesc pe faţă cu spray paralizant, informează luni AFP, citată de Agerpres. Imaginile îl arată pe locotenentul Caron Nazario, afro- şi […]

Proiectul de lege propus de AUR, care punea stop finanțării partidelor politice de la bugetul de stat, a fost respins

Proiectul de lege propus de AUR, care punea stop finanțării partidelor politice de la bugetul de stat, a fost respins

Marți, 13 aprilie, reprezentanții partidelor parlamentare, cu excepția AUR, au votat negativ proiectul de lege pentru modificarea Legii 334/2006 privind finanțarea partidelor politice, susținut în Comisie de senatorul AUR Mircea Dăneasă. Aceste partide s-au coalizat pentru a-și păstra veniturile și privilegiile fără întreprindă ceva pentru bunăstarea poporiului. Inițiativa AUR avea drept obiectiv eliminarea subvențiilor alocate partidelor […]