Cât de întâlnită este izolația cu spumă poliuretanică?

Cât de întâlnită este izolația cu spumă poliuretanică?

Deși în unele state europene există de decenii, în România cu greu se găsea acum un deceniu câte o izolație spumă poliuretanică la vreo casă. A ajuns oare spuma izolatoare peste tot, sau mai este nevoie să treacă ceva timp?

Azi în Timișoara, mâine-n toată casa

Ca și în alte domenii și contexte, vestul țării pornește și întreține trenduri legate de civilizație, ecologie și calitatea vieții. Este cazul ca și modalitatea ecologică, sustenabilă, calitativă și avantajoasă de izolare a imobilelor, mai ales a caselor de locuit, să devină un trend și să fie insuflat de aici.

Desigur, aceasta a avut timp să devină cunoscută în România datorită unor entuziaști din domeniu, care au adus binecunoscuta izolație spumă poliuretanică din țările europene mai dezvoltate și au încercat să o popularizeze la noi în țară, unde mai mulți ani a fost privită drept inovație, deși factual devenise unul dintre principalele izolații termice de pe alte meleaguri.

Cu toate acestea, foarte mulți, probabil cei mai mulți constructori și proprietari de terenuri sau case se reped la a alege izolațiile demult cunoscute, întreținând practicile de tipul izolare cu goluri (care se numesc punți termice și care diminuează impactul pozitiv al porțiunilor izolate corespunzător), emanație de gaze de-a lungul anilor și așa mai departe.

De aceea, este încă nevoie de popularizarea acestui material-minune (nu este o exagerare, așa este denumit colocvial) în rândul celor care nu îl cunosc și au nevoie de el. Iar cine nu cunoaște ce poate face o izolație din spumă poliuretanică se poate lămuri consultând cele zece puncte informative de mai jos.

Spuma poliuretanică, prezentată în 10 puncte

  • Se obține din poliol și izocianat prin reacție chimică
  • În funcție de amestec,

 » sursa: ziuadevest.ro

Articole similare

EnergoBit pregătește proiecte de energie verde de 3.000 MW

EnergoBit pregătește proiecte de energie verde de 3.000 MW

Integratorul clujean de soluții energetice se află în faza de proiectare de capacități de energie regenerabilă de 2.000 MW în sistem fotovoltaic și de 1.000 MW în sistem eolian. Mihaela Coroiu, marketing strategy director al Energobit, a spus, în cadrul unei conferințe Energynomics, că România ar trebui să se orienteze către proiecte mici și mijlocii în […]

Jaf la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova: Circa 1 milion de lei, furați pe studii falsificate

Jaf la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova: Circa 1 milion de lei, furați pe studii falsificate

Procurorii fac vineri dimineaţă trei percheziţii în judeţele Giurgiu şi Dolj, într-un dosar penal în care se fac cercetări privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, de către o persoană cu funcţie de conducere în cadrul unei companii de interes strategic naţional, conform Parchetului ICCJ, care precizează că este vizată depunerea la dosarul de angajare a unor […]