Cât de diferite sunt vaccinurile anti-COVID-19 dezvoltate până în prezent față de celelalte vaccinuri existente?

Cât de diferite sunt vaccinurile anti-COVID-19 dezvoltate până în prezent față de celelalte vaccinuri existente?

Oprirea pandemiei actuale cu care ne confruntăm necesită utilizarea tuturor mijloacelor disponibile. Vaccinarea anti-COVID-19 împreună cu respectarea recomandărilor oferite de Centrul de Control și Prevenire a Bolilor (CDC) te pregătește, astfel încât corpul tău să fie gata să lupte împotriva virusului dacă ești infectat și te ajută să reduci riscul de a fi expus noului coronavirus sau de a-l răspândi și altora.

Sursă foto: Shutterstock

Protecția împotriva COVID-19 este extrem de importantă, deoarece infecția cu noul coronavirus poate provoca unora dintre noi complicații grave sau chiar deces. În prezent, există trei vaccinuri, care au fost autorizate și recomandate pentru a preveni boala COVID-19:

• vaccinul Pfizer-BioNTech;

• vaccinul Moderna;

• vaccinul Oxford-AstraZeneca.

De asemenea, în Statele Unite ale Americii (SUA) mai multe vaccinuri anti-COVID-19 sunt planificate sau sunt încă în curs de dezvoltare (în faza III a studiile clinice), precum sunt și:

• vaccinul Janssen;

• vaccinul Novavax.

Vaccinurile pe bază de ARN mesager, numite și vaccinuri ARNm, sunt un nou tip de vaccinuri care pot proteja împotriva bolilor infecțioase și, totodată, sunt unele dintre primele vaccinuri anti-COVID-19 care au fost autorizate pentru utilizare în Statele Unite ale Americii, dar și în țări din Europa, scrie doc.ro.

Vaccinurile pe bază de acid ribonucleic mesager sau ARNm conțin materiale provenite din noul coronavirus care provoacă boala COVID-19. Aceste materiale oferă instrucțiunile celulelor tale despre cum să producă o proteină inofensivă, unică pentru virus. După ce celulele tale fac copii ale proteinelor, ele distrug materialul genetic din vaccin. Corpul tău va recunoaște că proteina nu ar trebui să fie acolo și va construi limfocite T și limfocite B, care să-și amintească cum să lupți împotriva noului cornavirus, dacă vei fi infectat pe viitor.

 » sursa: www.replicaonline.ro

Articole similare

Antrenorul de calibru dorit de Juventus

Antrenorul de calibru dorit de Juventus

Eliminată încă din optimi în Champions League și ratând un deceniu de dominație în Serie A, Juventus vrea un nou antrenor după finalizarea sezonului actual. Dorit ca tehnician este nimeni altul decât Zinedine Zidane. Multe voci vorbesc despre o despărțire între Zidane și Real Madrid, iar ruptura s-ar putea produce în următoarele săptămâni. Chiar dacă […]