Casa Albă: Biden i-a cerut lui Putin eliberarea lui Navalnîi în convorbirea lor telefonică

Casa Albă: Biden i-a cerut lui Putin eliberarea lui Navalnîi în convorbirea lor telefonică

Preşedintele american Joe Biden i-a cerut preşedintelui rus Vladimir Putin să-l elibereze pe opozantul încarcerat Aleksei Navalnîi, în cadrul convorbirii lor din această săptămână, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Joe Biden

Biden ar fi făcut presiuni asupra lui Putin într-un număr de chestiuni, între care presupusul amestec rus în alegerile din 2020, suveranitatea Ucrainei şi arestarea lui Navaknîi.

Joi, Psaki a declarat că Biden nu a fost reţinut în a-şi exprima îngrijorările în privinţa acţiunilor guvernului rus în cadrul acestei convorbiri.

Anterior în cursul acestei săptămâni, un comunicat al Casei Albe a precizat că cei doi lideri au convenit ca echipele lor să lucreze de urgenţă la prelungirea New START, acordul de reducere a arsenalelor nucleare, până la 5 februarie, când prezentul acord expiră.

Tratatul de control al armelor limitează numărul focoaselor strategice nucleare desfăşurate de SUA şi Rusia la nu mai mult de 1.550 fiecare.

Detaliile convorbirii au fost făcute publice într-un context în care Joe Biden încearcă să ajusteze politica SUA faţă de Rusia într-un mod mai robust, după ce predecesorul său Donald Trump a refuzat să-l înfrunte direct pe Putin, comentează Reuters.

 » sursa: www.replicaonline.ro

Articole similare

Doi jucători de la CFR Cluj incluși în echipa etapei din Liga 1

Doi jucători de la CFR Cluj incluși în echipa etapei din Liga 1

În urma succesului de la Clinceni, doi fotbaliști ai campioanei au fost incluși în cel mai bun 11 al rundei cu numărul 6 din play-off/play-out. CFR Cluj a reușit să se impună la limită, scor 1-0, în fața ultimei clasate din play-off. Totuși, doi dintre elevii lui Edi Iordănescu se află printre remarcații etapei. Andrei […]

Măsurile de relaxare anunțate pentru această vară, subiect de discuție la Guvern

Măsurile de relaxare anunțate pentru această vară, subiect de discuție la Guvern

Distribuie dacă ți-a plăcut Premierul Cîțu a anunțat că, în cadrul ședinței de astăzi a Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate, se va discuta despre măsurile de relaxare ce vor intra în vigoare de la 1 mai, precum renunţarea la mască pe plajă, despre organizarea de petreceri private cu persoane vaccinate, dar şi despre programul […]