Cancelarul german Angela Merkel va avea o întrevedere cu lidera opoziţiei din Belarus

Cancelarul german Angela Merkel va avea o întrevedere cu lidera opoziţiei din Belarus

Cancelarul german Angela Merkel se va întâlni marţi la Berlin cu lidera în exil a opoziţiei din Belarus Svetlana Tihanovskaia, în contextul în care protestele persistă în Belarus împotriva realegerii preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, relatează dpa, citată de Agerpres.

Angela Merkel

La un eveniment organizat de o organizaţie neguvernamentală înainte de convorbiri, Tihanovskaia i-a cerut preşedintelui rus Vladimir Putin să nu intervină în Belarus, stat care este afectat de proteste şi represiune violentă în urma alegerilor prezidenţiale din 9 august.

”L-aş ruga pe domnul Putin să nu sprijine regimul pentru că ceea ce se întâmplă în Belarus sunt problemele noastre interne”, a afirmat Tihanovskaia în prezenţa participanţilor la un eveniment al German Marschall Fund la Berlin.

Rusia este cel mai apropiat aliat al Belarusului. Putin a promis că va trimite trupe pentru a-l sprijini pe Lukaşenko dacă va fi necesar pentru a pune capăt protestelor şi a restabili ordinea.

Tihanovskaia şi-a exprimat recunoştinţa faţă de interesul manifestat de Germania. ”Suntem foarte recunoscători că vorbiţi atât de tare despre Belarus. Avem nevoie de această atenţie acum”, a spus Tihanovskaia.

În declaraţii anterioare pentru publicaţia Der Spiegel, Tihanovskaia a indicat că discuţiile sale cu Angela Merkel ar putea

include posibilitatea ca aceasta să aibă un rol de mediator în criza din Belarus.

Svetlana Tihanovskaia a vizitat marţi o porţiune a Zidului din Berlin înaintea unei întâlniri cu cancelarul Angela Merkel, mărturisind că vede în acesta un simbol al transformării pe care ea doreşte să o provoace în Belarus, notează Reuters.

Tihanovskaia, care consideră că a câştigat alegerile prezidenţiale desfăşurate în urmă cu două luni în Belarus şi îl acuză pe preşedintele Aleksandr Lukaşenko că se agaţă de putere printr-o fraudă electorală masivă,

 » sursa: www.replicaonline.ro

Articole similare

Arafat nu are voie să fie și secretar de stat și președinte al Fundației pentru SMURD

Arafat nu are voie să fie și secretar de stat și președinte al Fundației pentru SMURD

Președinte PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a înaintat, ieri, atât către Agenția Națională a Funcționarilor Publici, cât și către Ministerul Justiției, sesizări privind încălcări ale legii de către Raed Arafat. Liderul PMP Constanța îl acuză pe Arafat că, potrivit legii, mai exact articolul 24, alineatul 4, din OUG 26/2000, nu are voie sa ocupe și funcția […]

​EHF European League: Minaur Baia Mare, duel cu Nantes în semifinale / Final Four-ul va avea loc în România

​EHF European League: Minaur Baia Mare, duel cu Nantes în semifinale / Final Four-ul va avea loc în România

Echipa feminină de handbal Minaur Baia Mare va întâlni formaţia franceză Nantes Atlantique Handball în semifinalele competiţiei EHF European League, al cărei turneu final va avea loc în zilele de 8 şi 9 mai în Sala Polivalentă ”Lascăr Pană” din Baia Mare, informează Agerpres. În cealaltă semifinală se vor înfrunta Herning-Ikast Handbold (Danemarca) şi Siofok […]