Campania de vaccinare, UN FIASCO în județul Neamț. Sub 20% din cadrele medicale ACCEPTĂ VACCINUL. Șapte persoane au avut reacții adverse până în prezent, după ce s-au vaccinat anti-Covid

Campania de vaccinare, UN FIASCO în județul Neamț. Sub 20% din cadrele medicale ACCEPTĂ VACCINUL. Șapte persoane au avut reacții adverse până în prezent, după ce s-au vaccinat anti-Covid

Campania de vaccinare anti Covid 19 are toate șansele să se transforme într-un fiasco în județul Neamț. Sub 20% dintre cadrele medicale din județ au acceptat până acum vaccinul, anunță TVNeamț.

Cadrele medicale din județul Neamț refuză în masă vaccinul împotriva coronavirusul. Doar o cincime din angajații unităților sanitare au fost de acord să se vaccineze. 

Numărul total al cadrelor medicale care s-au vaccinat după a 3-a zi a campaniei a urcat la 2778.  Șapte persoane au avut reacții adverse catalogate de specialiști drept minore.

Din cauza unor disfuncții apărute la livrarea vaccinului COVID în mai multe țări din Europa, imunizarea cadrelor medicale din județul Neamț va întârzia câteva zile. Inițial, aceștia trebuiau vaccinați pe 31 decembrie, însă procedura s-a amânat pentru 4 ianuarie. Până la acest moment, puțin peste 20% din personalul medical și-a dat acordul să se vaccineze anti-COVID-19.

„Se așteaptă un nou lot de vaccin, care va fi primit în cursul zilei de 30 decembrie la Centrul Regional Iași și de acolo se va face redistribuirea în Regiunea de Nord-Est. Marți, 29 decembrie, Direcția de Sănătate Publică Neamț a anunțat că procesul de vaccinare va începe în ziua de 4 ianuarie 2021. Primii beneficiari ai vaccinului vor fi cei care lucrează în spitale, medicii de familie și personalul din farmacii”, a transmis Prefectura Neamț.

În județul Neamț există cinci unități sanitare de stat: Spitalul Județean, Spitalul Roman, Spitalul Târgu Neamț, Sanatoriul de Pneumoftiziologie Bisericani și Spitalul Bicaz, care sunt deservite de circa 3.000 de angajați, însă foarte puțini au acceptat vaccinarea.

Cadrele medicale din Neamț refuză în masă vaccinul COVID. La cea mai mare unitate sanitară, Spitalul Județean, sunt 1.360 de angajați și au fost de acord cu imunizarea doar aproximativ 150, Spitalul Roman are 917 cadre medicale și se vaccinează 135, iar la Spitalul Târgu Neamț, din cei 450 de salariați se vaccinează aproximativ 50.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Neamț susține că numărul personalului medical care vrea să se vaccineze este foarte mic pentru că acțiunea ar fi trebuit să înceapă pe 31 decembrie 2020, dată considerată nepotrivită. Autoritățile speră ca, până pe 4 ianuarie 2021, numărul cadrelor sanitare care vor dori să se imunizeze contra noului coronavirus să crească.

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Articole similare

Sarea și oamenii – O istorie care a început acum 8.000 de ani, în România

Sarea și oamenii – O istorie care a început acum 8.000 de ani, în România

Sarea a fost extrem de importantă pentru oamenii de acum mii de ani fiindcă, pe de o parte, este o substanță indispensabilă vieții, iar pe de altă parte, datorită credinței universale privind originea ei divină, a fost „aurul alb” al omenirii. Cele mai vechi dovezi arheologice din lume privind exploatarea sării, de acum 8.000 de […]