Breaking: AUR i-a cerut ministrului Justiției anularea amenzilor din timpul pandemiei

Breaking: AUR i-a cerut ministrului Justiției anularea amenzilor din timpul pandemiei

Partidul AUR își respectă promisiunea făcută în timpul campaniei electorale, aceea de a cere anularea amenzilor date de către autorități în timpul pandemiei. În acest sens, George Simion a mers, alături de colegii săi, la Ministerul Justiției pentru o întrevedere cu ministrul de resort, Stelian Ion.

„Ne-am văzut cu ministrul Stelian Ion pe mai multe chestiuni, cea mai importantă fiind anularea amenzilor din timpul pandemiei. Am venit aici să discutăm și să-l informăm pe ministrul Justiției despre aceste nedreptăți pentru că privesc sute de mii de români au fost amendați în perioada pandemiei, în stările de urgență și alertă”, a declarat George Simion.

La rândul său, deputatul Antonio Andrusceac a precizat că delegația AUR a găsit deschidere la ministrul Justiției în ceea ce privește anularea amenzilor.

„Stelian Ion a înțeles necesitatea de a acționa pe problemele ridicate de noi și principala și cea mai urgentă, cea a anulării amenzilor din timpul pandemiei, acțiune care a fost declarată neconstituțională de către Curte. Noi am vorbit despre faptul că instanțele sunt blocate cu nenumărate procese și am adus în discuție probabilitatea ca și cele două comisii parlamentare – cea de petiții și abuzuri – să fie blocate de numărul foarte mare de cereri de soluționare a acestor abzuri”, a declarat Andrusceac.

Sorin Mateescu, jurist și deputat AUR, a precizat că, în cadrul întrevederii au stabilit că următorul pas ar fi elaborarea, de către Guvern, unei inițiative legislative în acest sens.

„Acesta este un demers al nostru a de a face dreptate pentru România: oamenii au fost de bună credință și nu-și permit să achite aceste amenzi care sunt destul de mari. Astfel, ar fi degravate instanțele de aceste procese, ținând cont că art. 65 din Legea 55 este neconstituțional”,

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Arafat nu are voie să fie și secretar de stat și președinte al Fundației pentru SMURD

Arafat nu are voie să fie și secretar de stat și președinte al Fundației pentru SMURD

Președinte PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a înaintat, ieri, atât către Agenția Națională a Funcționarilor Publici, cât și către Ministerul Justiției, sesizări privind încălcări ale legii de către Raed Arafat. Liderul PMP Constanța îl acuză pe Arafat că, potrivit legii, mai exact articolul 24, alineatul 4, din OUG 26/2000, nu are voie sa ocupe și funcția […]

Aplicatia Extasy, deţinută de fondatorul Untold, a atras investiţii de 1 milion euro

Aplicatia Extasy, deţinută de fondatorul Untold, a atras investiţii de 1 milion euro

Zborul cu elicopterul, cu avionul, trasee extreme cu motocicleta, o zi întreagă la golf sau chiar un zbor cu parapantă, toate sunt la un click distanță acum pe aplicația experiențelor spectaculoase, Extasy. Fondatorul festivalurilor UNTOLD și Neversea, Bogdan Buta, alături de alți investitori au pornit în luna decembrie acest proiect care a adunat deja investiții […]