Blinken: SUA vor fi liderul accesului mondial la vaccinul anti-COVID-19

Blinken: SUA vor fi liderul accesului mondial la vaccinul anti-COVID-19

SUA vor deveni în următoarele luni ”liderul” accesului mondial la vaccinul împotriva COVID-19, după prime contribuţii pentru Mexic şi Canada, a declarat luni secretarul de stat american Antony Blinken, citat de AFP și Agerpres.

Antony Blinken

Washingtonul a anunţat deja acorduri pentru a trimite 2,5 milioane de doze în Mexic şi 1,5 milioane de doze în Canada.

”Prevăd că în măsura în care vom continua să vaccinăm întreaga populaţie americană, vom fi în măsură să facem mai mult în restul lumii”, a spus Antony Blinken într-o videoconferinţă de presă.

”În următoarele luni, sunt convins că Statele Unite vor deveni liderul pentru a garanta accesul la vaccinuri în lume”, a dat asigurări demnitarul american.

Secretarul de stat american a amintit că Washingtonul contribuie cu 2 miliarde de dolari la COVAX, mecanismul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) de ajutorare a celor mai afectate ţări, şi s-a angajat să vireze încă 2 miliarde de dolari până în 2022 ”în măsura în care alte ţări îşi sporesc propria contribuţie”.

Preşedintele american Joe Biden a anunţat luni că 90% dintre adulţi ar fi eligibili pentru o primă doză în următoarele trei săptămâni în SUA. El declarase că prioritatea va fi vaccinarea populaţiei SUA, înainte de a avea în vedere livrarea unui probabil surplus de vaccinuri altor ţări unde campaniile de vaccinare înregistrează întârzieri.

 » sursa: www.replicaonline.ro

Articole similare

Prestigioasa revistă Scientific American anunță că va renunța la termenul „schimbări climatice”

Prestigioasa revistă Scientific American anunță că va renunța la termenul „schimbări climatice”

Prestigioasa revistă științifică Scientific American a anunțat luni că nu va mai folosi termenul „schimbări climatice” în articolele despre încălzirea globală cauzată de activitățile umane și că va utiliza în schimb „urgență climatică”, relatează Yahoo News. „Jurnalismul ar trebui să reflecte ceea ce spune știința: urgența climatică este aici”, a afirmat Mark Fischetti, editor senior […]

Peste 500.000 de persoane, pe lista de aşteptare pentru vaccinare. Clujul, în top la înscrieri

Peste 500.000 de persoane, pe lista de aşteptare pentru vaccinare. Clujul, în top la înscrieri

Peste 505.000 de persoane se află, în prezent, pe lista de aşteptare pentru programarea la vaccinarea anti-COVID, Clujul fiind județul din țară cu cele mai multe persoane înscrise pentru imunizare. Coordonatorul Comitetului naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marți că, în prezent, pe lista de aşteptare pentru imunizare sunt peste o […]