Biden trece în față în două state-cheie. Trump, reacție pe Twitter: Aseară conduceam detașat  în aceste state. Apoi, unul câte unul, au început să dispară ca prin farmec, pe măsură ce au fost numărate voturi surpriză

Biden trece în față în două state-cheie. Trump, reacție pe Twitter: Aseară conduceam detașat în aceste state. Apoi, unul câte unul, au început să dispară ca prin farmec, pe măsură ce au fost numărate voturi surpriză

ACTUALIZARE 18:12 Donald Trump a postat pe Twitter două mesaje, după ce în statele-cheie Wisconsin și Michigan democratul Joe Biden a trecut pe primul loc. Trump acuză că sondajele au mințit și sugerează că voturile prin poștă ar fi fraudate.

 „Aseară conduceam, în cele mai multe dintre sttatele-cheie chiar detașat, aproape toate acestea conduse și controlate de democrați. Apoi, unul câte unul, au început să dispară ca prin farmec, pe măsură ce au fost numărate voturi surpriză. FOARTE STRANIU. IAR CEI cu sondajele au făcut greșeli evidente și istorice”, a scris Trump pe Twitter.

Anterior, Trump a transmis că i se pare suspectă diferența mare între voturile prin corespondență primite de el și cele ajunse acum la Biden: „Cum se face că, de fiecare dată când numără voturile prin poștă, sunt atât de devastatoare în procentul și puterea lor de distrugere?”

ACTUALIZARE 17:15 Președintele Trump  are un avans considerabil în Pennsylvania, de aproximativ 618.000 de voturi, dar acest avantaj nu e insurmontabil pentru Joe Biden, anunță CNN, postul anti-Trump.  Rezultatul alegerilor din acest stat-cheie ar putea fi însă cunoscut peste două zile, au declarat oficiali ai statului.”Dacă totul continuă în acest ritm, vom avea rezultate totale în următoarele două zile”, a declarat miercuri la CNN Al Schmidt, un reprezentant al orașului Philadephia, un fief democrat în Pennsylvania.

Acest stat situat în Nord-Estul american poate stabili rezultatul alegerilor prezidențiale, în contextul în care desemnează 20 de mari electori. Guvernatorul democrat Tom Wolf se angajează să numere toate buletinele de vot, înainte ca Pennsylvania să anunțe un câștigător.Wolf, care l-a susținut public pe fostul vicepreședinte Joe Biden, a ieșit pe rețelele de socializare spunând că e pre devreme pentru a anunța un câștigător și că mai sunt de numărat aproximativ un milion de voturi.

ACTUALIZARE 14:23 Alegerile din America au arătat clar că sondajele sau rateuri.e Cu nouă state care încă nu au anunțat rezultatele, devine tot mai evident că președintele Donald Trump este pe val, contrar sondajelor pre-electorale care îl dădeau câștigător pe Biden

O medie a sondajelor realizate de RealClearPolitics îl creditau pe Biden cu un avans de +0,9 în Florida, un stat-swing pe care Trump  este cel care l-a câștigat.

Sondajele au dat cu oiștea în gard și înaintea alegerilor din 2016, când Hillary era dată marea câștigătoare.

Fostul șef de cabinet al lui Trump, Mick Mulvaney, a declarat pentru BBC că sondajele au fost „complet greșite” în state precum Texas. Între timp, Nigel Farage, liderul partidului Brexit și aliatul lui Trump, a declarat că rezultatele de până acum par să „confunde sondajele”.

Știrea ințială

Donald Trump continuă să conducă în Michigan (16 electori), Pennsylvania (20 de electori), Georgia (16 electori) și Carolina de Nord (15 electori), potrivit proiecțiilor Fox News, iar dacă informația se concretizează, balanța finală s-ar putea înclina decisiv în favoarea sa.

 

Statul-cheie al alegerilor prezidențiale din SUA rămâne Pennsylvania.

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Articole similare

Ministrul Educației către profesori: Vreți să nu mai predați online, vaccinați-vă!

Ministrul Educației către profesori: Vreți să nu mai predați online, vaccinați-vă!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință desfășurată saptamâna trecută la Ploiești, a afirmat că ar exista o presiune din ce in ce mai mare din partea părinților pentru ca reluarea școlii cu prezență fizică să fie doar cu cadrele didactice vaccinate, celelalte care au refuzat sau nu au apucat încă sa-și facă vaccinul urmând sa […]

115 cazuri noi și 8 decese la Cluj în ultimele 24 de ore

115 cazuri noi și 8 decese la Cluj în ultimele 24 de ore

În spitalele din județ sunt internate 746 de persoane infectate cu COVID-19, dintre care 94 la ATI.  Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: Rata incidenței pe județul Cluj : 5,16;  În ultimele 24 de ore, 115 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj;  Total număr de teste 746 din care 206 diagnostic […]